Fietsersbond: omrijden Van Goghweg leidt tot gevaarlijke situaties

Omdat er een stukje van de Westzijde vlak voor de kruising met de Vincent van Goghweg is afgesloten moeten fietsers omrijden via Harenmakersstraat, Wagenschotpad en J.A. Laanplein.

Volgens de Fietsersbond betekent dat “drie verkeerslichten, tweemaal een stukje lopen en 530 meter extra afstand”. Het is zo onhandig dat bijna niemand de route neemt omdat die onduidelijk is aangegeven.

Het gevolg:

“Ze gaan rechtdoor en daar ontstaan gevaarlijke situaties tussen auto’s en fietsen. Maar dat is niet de verantwoordelijkheid van Zaanstad, die geeft immers een omleiding aan.”

Een van onze lezers schrijft:

“vanmorgen heb ik een poging gedaan deze omleidingsroute te volgen. Dat was echter niet mogelijk: vanwege werkzaamheden zijn het Wagenschotpad én het J.A. Laanplein afgesloten voor alle verkeer (zelfs als voetganger kan je er niet langs). Ik heb bovenstaande inmiddels gemeld bij de gemeente.”

Het kaartje onder en de foto boven komen van de site van de Fietsersbond waar de route in detail wordt aangegeven.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Lidy Nelen

    En het is lang niet af. Vanaf volgende week gaat het laatste stuk open, dat kun je helemaal je borst natmaken! De scholen gaan weer beginnen, veel fietsers, veel auto’s, veel kinderen! Ik hou mijn hart vast!!!! Wees voorzichtig, probeer de auto thuis te laten. Breng de kinderen lopend naar school!!!!

  • René Kruithof

    Gelukkig zijn inmiddels alle relevante borden omgewaaid, dus de omleiding negeren is legaal!

  • Marlene Blonk

    Worden deze omleidingen wel gemeld aan de scholen/bedrijven vlakbij? Dan kunnen die leerlingen en ouders op de hoogte brengen van deze ellende.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *