Fietspad bij Catharina komt terug (op z’n vroegst in 2027)

Door de bouw van woontoren De Catharina bij station Zaandam is ook het fietspad tussen het centrum en de fietsroute langs de Provincialeweg afgesloten. Maar dat is maar ’tijdelijk’ volgens de woordvoerder van wethouder Slegers. 

Na de werkzaamheden komt er weer een fietspad terug. Met ‘na de werkzaamheden’ bedoelt Zaanstad na de bouw van woontoren Figaro: “Dat zou op zijn vroegst dus in 2027 zijn.”

Zaanstad had eerder toegezegd dat na de bouw van De Catharina er weer een fietspad kwam. Maar als die gebouwd is (duur zo’n twee jaar) moet die op het naastliggende terrein (waar ooit het Cultuurcluster was gepland) woontoren De Figaro komen. Omdat die bouw ook minstens twee jaar in beslag zal nemen, komt het fietspad niet eerder dan in 2027 (‘op z’n vroegst’) terug.

Het fietspad moet op de oude route gaan lijken: “we streven ernaar om het fietspad qua afstand zoveel mogelijk gelijk te maken aan de oude route.”

Bij de huidige fietsroute gaat Zaanstad nog eens “kritisch kijken naar huidige bebording en verkennen we meerdere alternatieven voor de route.” Aan de zuidkant kan ter hoogte van de Hogendijk (250-300 meter) ook een route naar de stad worden gefietst, maar die is nog niet aangegeven, “we zoeken afstemming met de fietsersbond over de omleidingen en de bebording.”

Lees ook: Bouw Catharina betekent flink omrijden voor fietsers en scooters 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Judith Friso

    ja, doe eens,wat aan die bebording , is dat nou zo moeilijk? wat is het toch een chaotisch zoekplaatje rond het station, probeer iemand op de fiets maar eens uit te leggen hoe je vanaf de provinciale weg aan de achterzijde van het station komt (tunneltje is gesloten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *