Fietstunnels en rotonde bij Leeghwaterweg bij ’t Kalf

Vanavond (30 november 2015) organiseert de provincie Noord-Holland een inloopavond over de reconstructie van het kruispunt Leeghwaterweg met de Zuiderweg.

Het plan is dat er fietstunnels bij de Zuiderweg en de Braakdijk komen en een rotonde voor het autoverkeer. De kruising ligt in de gemeente Wormerland en is de belangrijkste ontsluiting van ’t Kalf. De werkzaamheden vinden plaats in 2017 en 2018.

Tussen 19.00 uur en 21.00 uur is er een inloopavond in Buurtcentrum De Bovenkruier, Drielse Wetering 49 in Zaandam. Deskundigen van de provincie beantwoorden vragen en geven toelichting op de werkzaamheden, de planning en de gevolgen voor de omgeving.

leeghwaterweg zuiderweg

Sonja Puhl-Diehle van de Zaanse Fietsersbond reageerde hieronder, in de link die zij mee stuurde is ook een beter kaartje opgenomen. (Klik op kaartje voor vergroting.)

leeghwaterweg_web

Uit de toelichting van de fietsersbond:

  • De tunnel wordt verlicht en 3,50 m breed.
  • Er komt een verhoogd voetpad.
  • Fietsers die uit de tunnel komen moeten de Westerdijk oversteken, en moeten daar voorrang geven. De fietsersbond vindt dit een ongewenste situatie
  • Als er genoeg geld is komt er een tweede tunnel in het verlengde van de Braakdijk (grijs).

De provincie spreekt in haar plan duidelijk over tunnels (meer dus) en heeft het over een rotonde die in dit plan niet te zien is. Ook wil zij al in 2017 beginnen.

 

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *