Fietsverhuur-vete Koog Zaandijk in herkansing?

Net als vorig jaar zullen twee fietsverhuurders vlak naast elkaar bij station Koog Zaandijk toeristen proberen te lokken die naar de Zaanse Schans willen. Vorig jaar ontstond er hommeles tussen de exploitanten die zo dicht op elkaars lip dezelfde nering uitoefenden.

De gemeente heeft vergunningen afgegeven voor twee “tijdelijke standplaatsen”. Eén op het Stationsplein 1 (onmiddellijk als je de stationstunnel uitkomt), die vergunning geldt vanaf 18 juni tot en met 17 september op zaterdag en zondag. Deze plek wordt net als vorig jaar geëxploiteerd door de eigenaar van de Edmashop-kiosk op het station.

De ander is ietsje verderop bij ADM, aan de Stationsstraat 78. Deze plaats is toegestaan vanaf 1 juli tot en met 30 september en geldt voor de hele week. Op deze plek komt Annet Gnodde van Fietsverhuur075, die o.a. ook op de Zaanse Schans en in Wormer is gevestigd met Rent-a-bike Zaanstreek.

Voor Annet is dit de laatste tijdelijke vergunning. Zij zegt tegen De Orkaan dat ze een vaste standplaats aan moet gaan vragen voor volgend seizoen.

Er is is geks met de vergunningen, de één is dus vorige week al ingegaan en de ander gaat volgende week al in, maar de beslissingen zijn op 16 juni genomen en gepubliceerd op 17 juni. T/m eind juli kunnen “belanghebbenden” een bezwaarschrift indienen dat dan vervolgens uiteraard niet in de vakantie behandeld kan worden. Als de fietsverhuurder hun boeltje alweer hebben ingepakt volgt een uitspraak?

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ernst Debets

    Nog afgezien van het feit of je fietsen moet willen verhuren aan toeristen (in Amsterdam ben je hierdoor als voetganger je leven niet meer zeker) kun je je ook afvragen of het handig is om fietsen te verhuren op een locatie die op loopafstand van de Zaanse Schans zit. Ik vraag mij echt af of deze ondernemers hier iets aan verdienen. Beter zou het zijn als de NS betere info zou geven omtrent bereikbaarheid Zaanse Schans, de tarieven jungle waar geen enkele toerist meer uitkomt. (Ze denken dat ze fietsen gratis met de trein mogen meenemen; Retourbiljet? Nooit van gehoord.En dan proberen met een I Amsterdam kaart op de trein te stappen terwijl die niet geldig is naar Zaandijk.)
    Kortom: er is rond de Zaanse Schans nog veel te verbeteren op toeristisch gebied in plaats van herrie te maken over het verhuren van fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *