Finaleconcert Pasveerconcours in Zaantheater

Op zondag 9 april is de finale van het 16e Pasveerconcours in het Zaantheater. De dag ervoor, zaterdag 8 april, vindt de openbare finaleronde voor ensembles plaats in Fluxus aan de Westzijde.

Voor finalisten is op 25 maart een masterclass met daaraan voorafgaand een concert door het duo Wolfs-KleinJan (klarinet en percussie).

Het eindconcert in het Zaantheater begint om 19.00 uur. In de foyer is er tijdens de pauze en het juryoverleg een optreden van Lidewei Loot, de concourswinnares van vorig jaar (foto Fluxus).

De jury bestaat uit Paul Waerts (voorzitter), Marjan Jaspers Fayer (blazer), Joop van Deuren (toetsen en lichte muziek), Gerard Kuipers (blazer) en Egbert Kreiken (strijker) en Margriet Eshuijs (zang). De winnaar van het concours wint de Jan Pasveerprijs; een plaquette gemaakt door Enric Adsera Riba en € 500 van de gemeente Zaanstad.

Op zaterdag 8 april is er van 9.30 uur tot circa 21.00 uur voor alle deelnemende ensembles maximaal een kwartier de tijd om de jury te overtuigen. Iedereen mag meeluisteren bij FluXus aan de Westzijde 148. Tijdens de voorrondes kun je gratis in- en uitlopen. Op de foto (Ardito Fotografie) de winnaars van de editie van 2015, het Amelia Trio.

Voorafgaand aan het concours organiseert stichting de Muziekkamer samen met FluXus een concert en een masterclass met Duo Wolfs-KleinJan. Tom Wolfs (klarinet) en Niek KleinJan (percussie) geven op zaterdag 25 maart om 13.00 uur een concert in de Verkadezaal van FluXus, Westzijde 148. Ze spelen werken van Bach, Beethoven en Steve Reich.

De masterclass begint die dag om 14.30 uur en is bedoeld voor de deelnemende ensembles als voorbereiding op het Jan Pasveerconcours. Tijdens deze masterclass krijgen de ensembles de gelegenheid om 25 minuten met Tom en Niek aan een deel van hun voorspeelstuk te werken (foto F. Koster).

Het Jan Pasveerconcours is vernoemd naar de oud-directeur van de Muziekschool.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *