Op 30 april 2024 is FKG architecten aan de Zaan failliet verklaard, maar vandaag werd bekend dat ze een nieuwe start maken in Heerhugowaard onder de paraplu van Studio S3. Na meer dan 63 jaar zelfstandig geweest te zijn, is er een nieuw tijdperk voor FKG aangebroken.

De circa zestien medewerkers die bij FKG werkzaam waren hebben de mogelijkheid gekregen om mee te gaan naar Heerhugowaard, een aantal daarvan heeft gekozen om afscheid te nemen.

Bart Pieters, oprichter en directeur van Studio S3, vertelt ons:

“Er is op tijd faillissement aangevraagd en daardoor kon het proces rond eventuele problemen met schuldeisers in goede banen geleid worden. De directievoering van FKG zal overgenomen worden door de directie van Studio S3. FKG-directeur Patriek Duisdecker zal voorlopig nog aanwezig zijn om zijn kennis en kunde over te dragen.” 

Bart Pieters meldt via het persbericht:

“Deze integratie is een strategische stap vooruit voor beide bedrijven. FKG Architecten heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in de markt, en wij zijn verheugd om hun expertise toe te voegen aan ons portfolio. Samen zullen we nieuwe hoogten bereiken en blijven streven naar perfectie in elk project dat we ondernemen.”

Bestaande klanten kunnen rekenen op de vertrouwde service en expertise die zij van FKG gewend zijn.

Peter Korse, FKG Architecten, meldt in het persbericht:

“We kijken uit naar de toekomst met optimisme en vastberadenheid. Dit partnerschap met Studio S3 biedt ons de kans om onze horizon te verbreden en onze klanten innovatieve en duurzame oplossingen te blijven bieden. We zijn klaar om elke uitdaging aan te gaan en ons stempel te drukken op de toekomst van de architectuur.”

Projecten waaraan FKG architecten aan de Zaan gewerkt heeft zijn onder andere het Paltrok in Zaandam, de Beschuittoren in Wormer, de bibliotheek in Krommenie en de Zorgboerderij in Assendelft.

Door: Dorine Kat. Bronnen: Curatoren.nl, persbericht Studio S3, Bart Pieters (Studio S3) en website FKG aan de Zaan. Foto: archief Orkaan.