Fortuna W. (zat) zeker van promotie-nacompetitie 

Met nog twee wedstrijden te gaan, kan Fortuna W. (zat.) kan zich alvast opmaken voor het seizoenstoetje. Ook vv Jisp deed goede zaken, ze bogen bij Wherevogels een achterstand om in een overwinning waardoor de nacompetitie voor de promotieplekken in zicht komt. Voor OFC (zat.) daarentegen is directe degradatie juist dichterbij gekomen. 

ZVC’22 (al gedegradeerd) snakt naar het einde van de competitie, de fusieploeg verloor met 0-11 van SDOB. Ook Westzaan liep tegen een forse nederlaag aan, Andijk won met 1-8.

3e klasse zaterdag

Nummer 2 Fortuna W (zat) speelde een thuiswedstrijd tegen middenmoter HCSC en wist met 2-0 te winnen. Hierdoor eindigen ze minimaal op de 3e plaats, waardoor ze de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse hebben bereikt.

In de onderste regionen speelde OFC (zat) de degradatiekraker tegen VVA/Spartaan. De Oostzaners verloren met 3-4, waardoor ze op basis van een slechter doelsaldo nu op een directe degradatieplaats staan. VVA/Spartaan lijkt een makkelijker programma te hebben aangezien ze nog tegen ZVC’22 moeten. De degradant verloor met maar liefst 0-11 van SDOB

Klik hier voor alle standen in de diverse competities 

4e klasse zaterdag

Blauw Wit W is na de derby tegen Sporting Krommenie (zat) nog steeds niet definitief veilig. De Krommeniërs wisten een 1-3 overwinning te boeken. In de strijd tegen directe degradatie waren de 3 punten hard nodig voor de nummer 11 aangezien ZCFC en WSV’30 het lieten afweten tegen de concurrenten. Het Zaanse Oranje verloor met 3-0 van nummer 12 Wieringermeer en WSV’30 (zat) liet zich met 4-2 verrassen door nummer 10 Alc.Victrix. Degradant RCZ (zat) verloor met 1-3 van subtopper Kolping Boys. 

5e klasse zaterdag 

In een waar spektakelstuk wist vv Jisp de 3 punten mee te nemen uit Purmerend. Tegen concurrent Wherevogels werd na een 3-1 achterstand, uiteindelijk met 3-4 gewonnen. Hierdoor heeft de ploeg volgende week voldoende aan 1 punt om de promotiewedstrijden naar de 4e klasse te bereiken. Ook Rood Wit Z (zat) maakte er een mooie voetbalmiddag van, ondanks dat ze met 5-4 verloren van de Kennemers. Westzaan (zat) was duidelijk een maatje te klein voor de nummer 2 Andijk, het werd 1-8

Uitslagen

 • Excelsior M – OFC (zon) 3-1
 • ZVC’22 – SDOB 0-11
 • Fortuna W. (zat) – HCSC 2-0
 • OFC (zat) – VVA/Spartaan 3-4
 • Blauw Wit W – Sp.Krommenie (zat) 1-3
 • Alc.Victrix – WSV’30 (zat) 4-2
 • RCZ (zat) – Kolping Boys 1-3
 • Wieringermeer – ZCFC 3-0
 • Westzaan (zat) – Andijk 1-8
 • Wherevogels – Jisp 3-4
 • Kennemers – Rood Wit Z (zat) 5-4

Foto van Theo van Vlaanderen: Blauw Wit W – Sp. Krommenie

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *