Fortuna Wormerveer kampioen 1e klasse A!

Heel de club leefde er al weken naar toe. Zondagmiddag werd de laatste stap gezet en de zilveren schaal geheven. 

Fortuna Wormerveer versloeg voor de tweede keer in twee weken tijd JOS Watergraafsmeer (5-2) en mag zich kampioen van de 1e klasse A noemen.

Belangrijker nog, na bijna dertig jaar keert de club terug in de Hoofdklasse.

Een spannende wedstrijd was het niet. De ruststand was 4-1, het zonnetje scheen op de ruim duizend toeschouwers, en de zelfverzekerdheid was van menig gezicht af te lezen. Zo ook van het gelaat van clubman Kees Klinkenberg die een ontspannen middag beleefde. Volgens hem zat het succes van dit seizoen hem niet alleen in het collectief maar ook in het vermogen om tegenslagen goed op te pakken en samen te knokken.

“Het is gewoon een goede groep jongens met veel kwaliteit en een paar spelers die van extra kwaliteit zijn en het verschil maken.”
Dat kan ook trainer Martin de Groot beamen. Beide heren benadrukken het meest memorabele moment van het afgelopen seizoen. De uitwedstrijd bij LSVV. In Zuid-Scharwoude stond de ploeg van de Groot 2-1 achter met nog maar acht Fortunezen op het veld. De uitzichtloze positie werd toch omgedraaid en de drie punten gingen mee naar Wormerveer (2-3).
Trainer de Groot prijst het collectief.
“Twee weken geleden na de 0-2 winst bij JOS Watergraafsmeer wist ik dat het niet meer fout kon gaan. Dat voel je in je hoofd en in je hart. Maar dat spreek je niet uit op zo’n moment. De organisatie stond perfect en we gaven niets weg.”

Lange zondagen

“Dat worden lange zondagen” klinkt het in de bestuurskamer. De promotie naar de hoofdklasse brengt met zich mee dat Fortuna het komende seizoen landelijk gaat spelen en niet alleen tegenstanders uit de eigen regio treft. “Als je een beetje ver weg moet spelen mag je wel vroeg vertrekken” zegt een ander reeds calculerend. Daarnaast kan het ook financieel een stuk duurder zijn om uit te komen in de hoofdklasse. Denk aan huur van bussen en benzinekosten. De dames van de kantine weten nog wel een drogisterij die dagkaarten voor de trein verkoopt. Buiten blaast een wat oudere man zijn longen uit zijn lijf op een oranje toeter.
Wat de promotie op sportief vlak gaat betekenen zal na de zomer blijken. Martin de Groot heeft er wel vertrouwen in.
“Ik ben ruim twintig jaar trainer. Ik ben nog nooit gedegradeerd. Over handhaving praat ik niet eens. Deze jongens zijn niet uitgeleerd en hebben enorm veel potentie om door te groeien. Volgend jaar krijgen we een breder elftal (aangevuld met jeugd met ervaring op divisie niveau red.) met meer jongens die in de basis kunnen voetballen. Dat heb je ook nodig in de hoofdklasse om elkaar te stimuleren en de concurrentiestrijd aan te gaan.”
De verse kampioenen zijn gehuldigd met een korte rondvaart over de sloot naast de kantine en op het podium bij het hoofdveld. Daarna ging de biertap verder open en vertrokken ze ook nog richting Jisp voor een afterparty op de kermis. Het bleef nog lang onrustig.

Foto: Edwin Kleiss (Spelers en trainer hebben duik genomen in sloot achter het complex.)

Door: Edwin Kleiss
Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *