FvD grootste partij in Zaanstad, Oostzaan en Wormerland

Het Forum voor Democratie behaalde in Zaanstad 10.600 van de 60.000 uitgebrachte stemmen. Dat is 18 procent waarmee de partij hoger scoort dan in de provincie Noord-Holland waar ruim 15 procent werd gehaald.

Net als in de provincie is Forum ook in Zaanstad de grootste partij. In Oostzaan is de positie zelfs nog sterker (23 procent). In Wormerland werd Forum met 15 procent van de stemmen ook de grootste.

GroenLInks is tweede in Zaanstad (12 procent van de stemmen), de VVD volgt met 11 procent, de PvdA behaalde 10 procent.

Daarna komen PVV, SP, D66, PvdD, CDA, 50Plus/Partij vd Ouderen, CU en DENK. Deze partijen komen ook in de Provinciale Staten.

De drie andere partijen behaalden te weinig stemmen om een zetel te bemachtigen.


De uitslagen per dorp/stad (gemaakt door Orkaanlezer Maurits Kruithof) staan onder die van Oostzaan en Wormerland.


De cijfers van Oostzaan (4675 stemmen), FvD dominant, en niet zo’n beetje ook…

 

De uitslag van Wormerland (7735 geldige stemmen), FvD nipt voor VVD en GroenLinks en PvdA.

 

 

De uitslagen per dorp in Zaanstad (en van Zaandam), gemaakt door Maurits Kruithof. Assendelft heeft het hoogste percentage FvD-stemmers.

Foto boven van Johan Dessing is een screenshot van het campagnefilmpje van de Zaandamse FvD-lijsttrekker Johan Dessing.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Mieke van der Beek

  Jullie vergeten de ChristenUnie! Die heeft ook weer een zetel (helaas net geen tweede ondanks stemmenwinst over de hele provincie).

 • Bep Hogendorp

  “Daarna komen PVV, SP, D66, PvdD, CDA, DENK, 50Plus/Partij vd Ouderen, CU en DENK. Deze partijen komen ook in de Provinciale Staten.”

  2X DENK lijkt me ook een fout.

 • Frank Peter

  Mooie indicatie van hoe de gemiddelde burger het spuugzat is iedere dag de eenzijdige linkse, klimaathysterieuitdragende en krampachtig deugende mantra’s te horen op de publieke omroepen… de Jinekjes, van Nieuwkerkjes etc etc… laat staan engerds als Sylvana en consorten…Hopelijk houden alle haters hun wapens thuis en wordt de stem van de kiezers een keer gerespecteerd ipv gedemoniseerd..

 • Irene Ellermeijer

  Ik heb wat moeite met de kop “FVD grootste partij in Zaanstad, Oostzaan en Wormerland”!

  Er zijn géén Gemeenteraadsverkiezingen geweest, we hadden verkiezingen voor de Provinciale Staten én via getrapte verkiezing voor de Eerste Kamer. Kiezers hebben voor deze verkiezing in Zaanstad, Oostzaan en Wormerland voor een deel gekozen voor FVD, maar dat maakt deze partij niet de grootste partij van Zaanstad, Oostzaan en Wormerland! Dat weten we pas na de volgende Gemeenteraadsverkiezing! Wel kunnen we stellen dat FVD de grootste partij in Noord-Holland is geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *