Foto Zaanse Schans beste drone-foto volgens publiek

De publieksprijs voor beste dronefoto van 2016 is voor een foto van de Zaanse Schans bij zonsopkomst gemaakt door het Zaandamse bedrijf Airpixels.

De Dronefoto van het jaar verkiezing werd dit jaar voor het eerst werd georganiseerd door Dronewatch, in samenwerking met PixAir.nl en CameraNU.nl.

Ricardo Tavenier van het jonge Zaandamse bedrijf Airpixels zei tegen De Orkaan dat hij de verkiezing “totaal niet verwacht had”, maar, vindt hij zelf “het is ook wel een hele mooie foto.” Tavenier verwacht wel “een kleine boost” voor het bedrijf door de verkiezing.

De foto is ’s morgen gemaakt met een drone die zo’n 20 minuten in de lucht bleef. Tijdens de vlucht ziijn zowel foto’s als een filmpje gemaakt. Hieronder nogmaals de foto die Ricardo van Airpixels ons toestuurde (klik op foto voor grote versie).

dronefoto-zaanse-schans-airpixels

Het filmpje (via Vimeo) zetten wij al in op 24 oktober op De Orkaan.

Voor de verkiezing werden honderden dronefoto’s ingezonden. Een vakjury bestaande uit natuurfotografen Bas Meelker en Johan van der Wielen, Henri van Rheenen van CameraNU.nl en Wiebe de Jager van Dronewatch maakte een eerste selectie van 15 foto’s. Het publiek kon hieruit een publiekswinnaar kiezen, terwijl de vakjury haar top 3 samenstelde, aldus Dronewatch.

Wiebe de Jager van Dronewatch:

“Met deze eerste Dronefoto van het jaar verkiezing wilde ik de deelnemers uitdagen om te laten zien hoe mooi Nederland eigenlijk is. Dat is prima gelukt, dankzij de unieke perspectieven en prachtige locaties die men heeft uitgezocht. Dronefotografie is niet meer weg te denken uit het bredere vakgebied van de fotografie.”

Een abstracte foto van een zonsopkomst bij De Dollard won de vakjury-prijs. De tweede prijs ging naar een top-down foto van een tractor die het land bewerkt. De derde prijs was voor een luchtfoto van de zonsopkomst bij de Oude Maas in Puttershoek. (bekijk hier alle foto’s)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *