Foute stenen bij Wilhelminasluis

Het straatwerk bij de Wilhelminasluis op de Westkade en op het ‘bastion’ bij de Burcht, ligt daar maar tijdelijk.

De rode stenen die er nu liggen worden volgend jaar vervangen volgens de Provincie, de levering van de definitieve stenen is namelijk vertraagd.

De Provincie:

“op het moment dat de leverancier de juiste kleur stenen kan leveren, worden de delen met tijdelijke bestrating weer opnieuw bestraat met de juiste kleur straatwerk. Het is onduidelijk wanneer dit gaat gebeuren, vermoedelijk is dit in het eerste kwartaal van 2021.

Het is niet bekend waarom de leverancier niet op tijd de juiste stenen kan leveren. Ze zijn ruim op tijd besteld. Wel is duidelijk dat ook op andere plekken in Zaanstad dit type steen te laat wordt geleverd.

Foto boven van de Provincie Noord-Holland, het bovenste stuk richting Beatrixbrug is (fout) rood, onder liggen kennelijk wel de juiste kleur stenen.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Och, och, het zal toch eens in 1 keer goedgaan.
  Nou ja, werkverschaffing is ook nooit weg alleen jammer
  dat er weer zoveel geld verspild wordt maar dat zijn we wel
  gewend, Provincie of Zaanstad, maakt niet uit, smijten maar, geld genoeg.
  Maakt weinig uit wie het weer gaat betalen, de bevolking draait er weer voor op.
  Trouwens, wat is er nou weer mis met rode steentjes ? Ook leuk toch.
  Schande dit weer.

 • Bas Sommeijer

  Ik vind het tijdelijke steentje mooi. Licht rood of donkerrood allebei mooi. Het zou leuk geweest zijn als ze er een blokkenpatroontje in hadden gemaakt. Heb je er meteen een hinkelbaan bij.

 • Gre Luttik

  De wethouder kan ook eenskijken naar al dat ongelijke straatwerk. Heb nu twee keer een “doodklap “gemaakt. Maarja de andere gemeenten binnen zaanstad doe er klaarblijkelijk niet toe. En of je aan die valpartijen zoiets overhoud als een gebroken arm of een hersenschudding doet er niet toe als Zaandam maar àf is. De rest kan doodvallen.

  • Jeanne Bruins

   Ongelijk straatwerk kan je melden en dan wordt het gerepareerd. Gemeente werkers kunnen mo eenmaal miet alle straten in Zaanstad controleren op ongelijke tegels.

 • Bert Versteeg

  Het zal mij benieuwen wie dit gaat betalen.
  De leverancier kon de juiste kleur niet op tijd leveren dus wie heeft er bepaald dat die rode stenen dan maar moesten komen?
  Nu is alles wel netjes bestraat maar het moet er straks allemaal ook weer uit.
  Ik weet niet wat de huidige prijzen zijn voor straatwerk maar het leggen zal rond de € 7,- /m2 kosten, de goot € 10.- /m1, een shovel voor de aanvoer van de stenen € 65,-/uur, brekerzand om het straatwerk mee af te strooien en in te vegen € 20/ton.
  Dan moet het straatwerk weer opgebroken en afgevoerd worden dat kan op twee manieren en dat is uitbreken met een shovel en op een vrachtauto gooien dan moet er wel een mannetje bij lopen of de sten worden weer netjes op pallets getast en afgevoerd.
  Daarna moeten de nieuwe stenen weer worden aangevoerd en gelegd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *