Garage Betlem Oostzaan overgenomen door Manhoef

Op de foto in de auto zie je van links naar rechts Margaretha Betlem, Dirk Betlem en Arie Betlem.

Nu hebben wij niet veel op met auto’s en de geschiedenis van deze bedrijven kennen we niet echt, maar het viel op dat Autobedrijf Betlem ineens Manhoef is.

En – leerden we bij navraag bij Joop Giesendanner van Oudheidkamer Oostzaan en De Jol – Betlem is in Oostzaan een naam die ver teruggaat als het om auto’s gaat.

Vrij associërend wist Joop zelfs te melden dat het familiebedrijf zich ontwikkelde van wind (watermolen, naar stoom – gemaal – ), naar diesel (gemaal, naar lucht – fietsen op luchtbanden- ), naar benzine (auto’s).

Hoe dan ook, een familiebedrijf in andere handen is het vermelden waard. De ander handen wensen wij natuurlijk veel succes.

Oudheidkamer Oostzaan

De ‘oude’ foto’s zijn van Oudheidkamer Oostzaan. De ‘nieuwe’ is van ons met dank aan Leo!

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Simon Vels

  Misschien voordat er eea word geschreven eerst eens bij de betrokkene informeren hoe de verhuizing en overname cq samenwerking tot stand is gekomen?

  Er was al enige tijd samenwerking tussen de hr. Moreno Manhoef en Arjan Betlem.
  Om ook de service verlening aan de klanten van A. Betlem te garanderen is er tot een samenwerking en overname besloten.

  Mede om het feit dat Manhoef gedwongen werd om te verhuizen ivm de nieuwbouwplannen van de WOV , welke de eigenaar is van het voormalige Welgraven ,vd Hazel , Flens pand is alles in een stroom versnelling gekomen en hebben partijen nog geen gelegenheid gehad om het in de sociale media kenbaar te maken.

  • De Orkaan

   Dank voor de aanvulling!
   Het gaat hier niet om een journalistieke, diepgravende productie. Het autobedrijf zit in een dorp, en daar valt het op als een naam als Betlem niet meer op de gevel staat.
   Voor ons is dat het melden waard, en da’s precies wat we hebben gedaan…

   • Simon Vels

    De naam Betlem staat nog wel voorop het pand aan de Kerkbuurt ,
    Moreno Manhoef heeft alleen een bord dat bij hem op de poort hing verplaatst naar het hek aan de achterkant van de parkeerplaats tegenover het garage bedrijf aan de Twiske weg

 • Joop

  Zou we weinig verbazen als de jongste generatie Betlem zich nu gaat bezighouden met zelfrijdend vervoer of teleportatie, in ieder geval iets vernieuwends
  Onze veiligheid hadden ook al vroeg in het vaandel, er was altijd een connectie met de brandweer van Oostzaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *