Woensdagmiddag – 13 maart – rond 14.05 uur kwam er bij de hulpdiensten melding binnen van een brand in een garagebox aan de Koopvaardijstraat in Zaandam.

Bij aankomst van de brandweer stond de garagebox al in lichterlaaie. De brand werd opgeschaald naar ‘middel brand’. Dat betekent dat ook een tweede tankautospuit en officier van dienst worden opgeroepen om naar de brand te gaan. In verband met de flinke rookontwikkeling adviseerde de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland omwonenden om deuren en ramen te sluiten en ventilatie uit te zetten.

De eigenaar heeft 3 oldtimer motoren in zijn garagebox gestald. Gisteravond heeft hij de accu van één van deze motoren, een Honda Goldwing van 40 jaar oud, opgeladen om weer te starten. Toen hij vanmiddag de motor wilde startte ontstond er brand. Hij heeft de andere twee 36-jaar oude motoren uit de garagebox gehaald en is daarop snel naar huis gegaan om de brandweer te alarmeren. Bij terugkomst in de garage waren er al flinke vlammen en stonden de twee motoren buiten ook al in de brand.

De brandweer heeft de brand geblust en daarbij aangrenzende garageboxen opengebroken. Hier werd gecontroleerd of de brand niet was overgeslagen. Tijdens de bluswerkzaamheden was het terrein van de garageboxen en een gedeelte van de Pinasstraat en Bezaanstraat afgesloten. De brandweer kon na ruim een uur de spullen weer opruimen.

Onder een slideshow met elf foto’s (klik op pijltjes of swipen)

Bijdrage door Michel Schermer