Gedenksteen Nick Bood beschadigd

In de steen zitten krassen, de plantjes zijn uit de potten gerukt, een kaarshouder is vernield en er ligt glas. De plek waar de gedenksteen voor Nick Bood september vorig jaar werd onthuld, is beschadigd door vandalen.

Het werd gemeld door Theriese Dolleman in de Facebookgroep Je bent Zaankanter Als… en de reacties zijn verbolgen en eenduidig: ‘respectloos!’

De tegel ligt voor het voormalige café Percy’s Corner op de plek waar de 16-jarige Nick Bood uit Assendelft in de nacht van 29 april 2017 werd doodgestoken.

De rechtszaak tegen de verdachten, de destijds 15-jarige Yassin en de 18-jarige Mads uit Zaandam, start volgende week donderdag 14 juni.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Jaap

  Respectloos !
  Camerabeelden bekijken, opsporen. En dan geen taakstrafje zoals een weekje onkruid wieden. Nee, ergens dumpen deze zielige tiepjes.
  Komt toch nooit meer wat van terecht.
  God, wat kan ik hier ook kwaad om worden.
  Ik wens de familie van Nick wederom heel veel sterkte toe.

 • Jaap

  Lees net op nhd dat na politieonderzoek gebleken is dat het monument per ongeluk vernield is door een persoon in een scootmobiel.
  Was wel netjes geweest dit gelijk even te melden bij de politie.
  Had een hoop verdriet voorkomen.

 • Ron Bouw

  Beste Jaap, je had je mening wel direct klaar!.
  Natuurlijk is het niet netjes , maar iemand die in een scootmobiel rijdt zal zo zijn beperkingen hebben, dat snap jezelf toch ook wel.
  Zoals ik het op de foto zie, zijn het gewoon losliggende klinkertjes en of dit nu een beste oplossing is om de gedenksteen te beschermen heb ik mijn twijfels over, denk dat het beter is deze weg te halen.
  Begrijp mij goed he, ik vind het verschrikkelijk wat er met deze jongen is gebeurd en dit had nooit mogen gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *