De Chinese investeerder die in in 2014 een overeenkomst tekende voor exploitatie van het voormalige VVZ-terrein komt niet naar Zaandam. De gemeente wil nu de haalbaarheid van woningen op het terrein laten onderzoeken.

Officieel heet het gebied Oostzijderveld, voetbalvereniging VVZ is al jaren weg; Zaanlandia bespeelt de drie terreinen aan de rechterkant. Tennisvereniging De Gouw zit aan de noordkant van het terrein.

De gemeente stelt in een persbericht dat er een initiatief is ingediend voor woningbouw door Ontwikkeladviseur B.V. uit Westzaan. In twee fasen zou die er circa 345 gestapelde woningen willen realiseren (in gewoon Nederlands: flats).

Ontwikkeladviseur B.V. doet volgens de informatie op de eigen website vooral werk voor anderen, wat zou betekenen dat er een ander projectontwikkelaar achter zit. Wie dat is, heeft de gemeente niet bekend gemaakt.

Ontwikkeladviseur BV wil de kosten voor het haalbaarheidsonderzoek en de plankosten van de gemeente te betalen. Het college stelt voor een intentieovereenkomst met de Ontwikkeladviseur B.V. te sluiten.

Het ingediende plan gaat alleen over het braakliggende deel van het terrein. Het onderzoeken moet ook duidelijk maken of woningbouw in combinatie met overige functies zoals kantoren, leisure en horeca of zorgfuncties op deze locatie mogelijk is.

Hieronder het gebied (klik voor vergroting) met links de voormalige VVZ-velden.

kaart oostzijderveld