Het aantal vuurwerkverboden is stabiel in Nederland, Zaanstad is één van de gemeenten die het ‘beperkte’ vuurwerkverbod van vorig jaar heeft afgeschaft. Handhaven zou onmogelijk zijn. De gemeente ziet meer in voorlichten.

Het alternatief van individueel afsteken van vuurwerk is een vuurwerkshow. Dat krijgt Zaanstad nu ook, morgenavond is er een vuurwerk-demo van vuurwerkwinkel Bofi in het Veldpark.

Bofi meldt dat ze “alvast een lekker voorschot geven op een freaky jaarwisseling” zullen laten zien en horen: om 19.00 uur met “een spectaculair verzorgde vuurwerkdemo in het Veldpark te Zaandam.”

Je kunt dan geheel gratis kennismaken met de hot items voor de jaarwisseling van 2016 naar 2017.

Tijdens deze vuurwerk demo tonen we in een spectaculaire show de mooiste items uit het Bofi Vuurwerk programma voor de jaarwisseling van 2016 naar 2017.

In hoog tempo laten we jou zien hoe mooi de hemel kleurt met het sier / knal vuurwerk dat je nu al via onze vuurwerk webshops kunt bestellen.

De gemeente heeft op 16 december het besluit gepubliceerd, maar je kan tot 27 januari bezwaar indienen.

vergunning-vuurwerk

GroenLinks is al jarenlang een voorstander van een verbod en werkte ook actief mee aan het meldpunt vuurwerkoverlast. Die website is dit jaar nog niet actief.