Geen vuurwerkverbod, wel “spectaculaire vuurwerkdemo”

Het aantal vuurwerkverboden is stabiel in Nederland, Zaanstad is één van de gemeenten die het ‘beperkte’ vuurwerkverbod van vorig jaar heeft afgeschaft. Handhaven zou onmogelijk zijn. De gemeente ziet meer in voorlichten.

Het alternatief van individueel afsteken van vuurwerk is een vuurwerkshow. Dat krijgt Zaanstad nu ook, morgenavond is er een vuurwerk-demo van vuurwerkwinkel Bofi in het Veldpark.

Bofi meldt dat ze “alvast een lekker voorschot geven op een freaky jaarwisseling” zullen laten zien en horen: om 19.00 uur met “een spectaculair verzorgde vuurwerkdemo in het Veldpark te Zaandam.”

Je kunt dan geheel gratis kennismaken met de hot items voor de jaarwisseling van 2016 naar 2017.

Tijdens deze vuurwerk demo tonen we in een spectaculaire show de mooiste items uit het Bofi Vuurwerk programma voor de jaarwisseling van 2016 naar 2017.

In hoog tempo laten we jou zien hoe mooi de hemel kleurt met het sier / knal vuurwerk dat je nu al via onze vuurwerk webshops kunt bestellen.

De gemeente heeft op 16 december het besluit gepubliceerd, maar je kan tot 27 januari bezwaar indienen.

vergunning-vuurwerk

GroenLinks is al jarenlang een voorstander van een verbod en werkte ook actief mee aan het meldpunt vuurwerkoverlast. Die website is dit jaar nog niet actief.

 

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Ricardo

  Wat een waanzin! Een vuurwerk demonstratie.De gemeente die meewerkt aan een bak met herrie en luchtvervuiling in plaats van een ontmoedigings beleid te voeren. Wel fijn dat ik het hier op de Orkaan lees.Kan ik mijn katten morgen opsluiten en de buren waarschuwen dat ze hun hond wat eerder uitlaten. We wonen zo’n 50 meter van de afsteek plek. 2 jaar geleden rammelde de bloempotten van de vensterbank. Een waarschuwing was wel netjes geweest. En nee, een vergunning aanvraag heeft niet in de krant gestaan. Die gaat via de provincie en komt niet in de krant.

 • Ricardo

  Oh gelukkig,lekker op tijd dus en niet in het Stadsblad gepubliceerd. Drie jaar geleden ook aan Bofi gemeld dat we een kat 2 dagen kwijt waren na de vuurwerk show maar dat heeft blijkbaar geen indruk gemaakt. Misschien valt de informatie morgen nog in de bus.
  Overigens gaat het hier dus om een commerciële vuurwerk demo bedoeld om zoveel mogelijk vuurwerk bij Bofi kopen. Geen alternatief voor individueel afsteken dus maar juist bedoeld om meer af te steken. In die zin klopt jullie berichtgeving niet en maken jullie ook gratis reclame om meer vuurwerk af te gaan steken.

 • Partij voor de Dieren Zaanstreek

  Nou ja zeg!
  Als klap op de vuurpijl gaat gemeente Zaanstad, in plaats van consumenten vuurwerk ontmoedigen, nu vuurwerk stimuleren. Een vuurwerkwinkel mag dus morgenavond twee uur lang in ons grootste park, de vogels, eenden en andere dieren de stuipen op het lijf jagen. Van Zaanstad mag de winkel doodleuk in een vuurwerkshow reclame maken voor hun handel door als voorproefje te laten zien wat voor sier- en knalvuurwerk de consument straks kan kopen en afknallen. Hoe verzin je het? De angst en stress voor de dieren is verschrikkelijk. Bovendien bevat vuurwerk zware metalen en andere zeer giftige stoffen, die grond,lucht en water ernstig vervuilen. Zou men na afloop om 21.00 uur in het donker keurig netjes alle zooi weer gaan opruimen of mag de gemeente dat de volgende dag gaan doen?

  • Partij tegen betutteling

   Als al jouw feiten net zo waar zijn als de duur van de vuurwerkshow is dit allemaal een erg opgeblazen verhaal. Misschien moet je bij het kijken naar de vuurwerkshow een aluminiumfolie hoedje vouwen tegen de zware metalen. Als het nou echt zo vervuilend was, zou het wel verboden zijn.

   Misschien een tip voor alle dieren bezitters, kom naar het veldpark om uw hond of kat te laten wennen aan wat vuurwerk is!

 • Broekjevol de 3e

  Mooi zo een show. Zo worden liefhebbers ook nog wat gegund in deze tijd van proberen te verbieden waar iemand misschien eens wat last van hebt. Vooral omdat het niet dagelijks is en mensen er dus niet zo vaak last van hebben. Zo zien mensen hoe mooi vuurwerk kan zijn in plaats van alleen maar die harde knallen.

 • René

  Besluit nr 1373366

  Als je bezwaar wilt maken……

  Goh zou het helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *