Gemeente tegen vluchtelingen!

Op vrijdag 3 juni is het zover, dan treedt een team van de gemeente Zaanstad – aangevuld met de beste krachten van onderhuurder UWV – aan tegen voetballende Zaanse vluchtelingen.

De wedstrijd begint om 18:30 op het ZCFC-terrein. En dat ligt in Wormerland, dus een uitwedstrijd voor de gemeenteambtenaren.

De wedstrijd is ook een eerbetoon aan de begin dit jaar overleden Feyoena Dekker, afdelingshoofd van het callcenter van Zaanstad.

Feyoena was eind 2015 via het intranet van Zaanstad een inzameling gestart voor de vluchtelingen die bij ZCFC trainen. Collega’s hebben haar actie voortgezet, begin deze maand werd € 500 overhandigd aan ZCFC.

Hieronder en hierboven de voetballerers/vluchtelingen bij ZCFC (foto’s van ZCFC-duo-voorzitter Martijn Jonker).

vluchtelingen ZCFC

En het affiche:

voetbal vluchtelingen

Deel dit artikel:

16 reacties

 • Neeltje

  Top die kop! 🙂

 • Barend

  FC gemeenschapsgeldgemakkelijkuitgeverij
  Tegen
  FC gemeenschapsgeldgemakkelijkaannemerij

  De uitslag is al bekend.

  • Boon

   De frustratie zit blijkbaar erg diep . Maar als je vindt dat het anders had gemoeten moet je eerst kijken waar je bij alle verkiezingen op hebt gestemd en of dat wel past bij je verlangens aan die overheid. Anders een eigen belangenvereniging oprichten, werkt echt beter dan hier klagen.

   • Barend

    Haha die Boon. Jij met je gezeur over verkiezingen, alsof ik met mijn ene stem verantwoordelijk ben voor wat er politiek gebeurt. Weet je, had eens gereageerd bij een eerder artikel op alle stellingen ipv net doen of je het niet gelezen hebt.
    Trouwens.
    Als je nou de kop leest van dit artikel, dan weet je dat het met een kwinkslag gekozen is om de kop zo te plaatsen. Dan kan je ook aanvoelen dat er ietwat negatieve reacties op komen.

    • Boon

     Ja die ene stem kan veel doen zeker als het meer zijn. Maar kijk maar eens bij die PVV krant uit Amsterdam. Volop klagen over een sociaal beleid tav, AOW,woningbouw en zorg maar wel rechts van het midden stemmen. En dan maken veel 1 stemmetjes een hoop uit. PS wees blij dat je iets van Zaanstad moet krijgen , die zijn vrijgeviger dan de Veluwe.

     • Broekjevol de 3e

      Mooie reactie, als je tegen bent heb je verkeerd gestemd en moet je het dus jezelf verwijten.
      Grappig als Wilders ooit nog eens flinke macht krijgt. Dan mogen mensen zich zelf gaan verwijten dat ze het jaren lang hebben laten liggen met hun pappen en nat houden beleid.
      Ik zou het liever anders zien.

  • Hans Kuyper

   Dieptrieste reactie. Lees eerst het artikel nog eens, zou ik zeggen. Dan weet je van wie dit geld afkomstig is en wie zich daar tot voor kort met hart en ziel voor heeft ingezet. En als je dan je excuses niet aanbiedt, heb je wat mij betreft het recht verspeeld om je nog in enige discussie te mengen.

   • Hans Kuyper

    Dus geen excuses. Het is weer eens de schuld van alle anderen. Prima. Maar dan is de discussie met u verder gesloten.

  • HI Barend, er is geen ENKEL gemeenschapsgeld gemoeid! IEDEREEN doet hier vrijwillig aan mee en we werken met giften. Wellicht moet je gewoon komen en het gesprek met mij aangaan. Je bent echt welkom!
   Groet,
   Rob Smits

  • Kun je uitleggen wat je bedoelt? Wat heeft dit de gemeenschap gekost? Alles is vrijwilligerswerk vanuit de Christelijke grondslag van de voetbalclub. Ambtenaren die in hun vrije tijd een potje komen voetballen kost de gemeenschap ook niets. Alle sportkleding zijn giften geweest.

 • Ria de Leeuw

  Een aktie gestart door een liefdevolle vrouw met een groot hart mag niet besmeurt worden door meningen die uit frustraties zijn geboren. Het zou niet moeten uitmaken wat en hoe je stemt. Als je leeft met liefde in je hart zoals Feyoena deed dan ben je stil en hebt respect.

  • Corine Gorter

   Ik verbaas me er elke keer weer over, bijna dagelijks zelfs. Hoeveel moois er hier in Zaanstad gedaan wordt en hoeveel mooie mensen er wonen. Zoveel initiatieven, wauw.

 • De Orkaan

  We hebben besloten dat Barend zichzelf buitenspel heeft gezet om nog onder dit artikel te reageren.

 • Monique

  Super actie. Jammer dat ik het gemist heb, anders was ik wel even gaan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *