Gemeente Zaanstad: woningen op Jacob Visterrein Zaanse Schans beste keus

Het heeft even geduurd, maar het lijkt er dan toch van te gaan komen. Op donderdag 2 april komt het voorstel om woningen te gaan bouwen op het Jacob Visterrein aan de Zaanse Schans in de gemeenteraad.

De plannen zijn al decennia oud, maar in augustus 2014 kregen de plannen een nieuwe impuls toen de gemeente voorstelde om het bestemmingsplan zodanig te wijzigen dat woningbouw mogelijk werd.

Alternatieve plannen die bij de ontwikkeling en uitbreiding van de Zaanse Schans zouden passen – o.a. van Stichting De Oude Wolf -, zouden niet realiseerbaar zijn.

De gemeente was bang dat eigenaar Rito Holding industrie op het stukje land zou neerzetten.

Op 22 december zou het voorstel eigenlijk al in de raad komen, maar op het laatste moment werd dat teruggetrokken. Rito Holding leek namelijk onjuiste informatie aan de gemeente te hebben verstrekt.

Maar nu lijkt het er dan echt van te gaan komen:

“Geconcludeerd moet worden dat het, ondanks uitvoerig overleg en onderzoek, niet mogelijk is gebleken een alternatieve invulling voor de locatie te vinden, die uitvoerbaar is. Daarmee ligt het voor de hand, gezien ook de belangen van de aanvrager, het aangevraagde woningplan weer in behandeling te nemen.”

Alle artikelen over het bouwen op het Jacob Visterrein vind u hier.

 

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *