Gesjoemel met kaarten voor De Dijk (Zaantheater 14 april)

Kaartjes voor het concert van De Dijk in het Zaantheater op 14 april worden online aangeboden voor prijzen tussen de € 64 en € 74 (exclusief € 12,50 administratiekosten).

Voor het concert zijn bij het Zaantheater zelf tickets beschikbaar van tussen de ‪€‬ 34,50 en €‬ 46,70 (daar komt € 2,50 voor het eTicket bij).

Bij het Zaantheater zijn ze niet blij met de dure doorverkoop van tickets. Ceciel Kockelmans van de ticketverkoop zegt dat er al

“heel lang door impresariaten en theaters actie gevoerd wordt tegen illegale kaartverkoop. Maar het is ingewikkeld te bestrijden, mensen kopen kaartjes en verkopen dat door, er zijn kantoren, ook in Zaandam, die dat dat doen.”

tickets-de-diijk

Het Zaantheater probeert email-adressen van mensen die hun kaarten aan die bureaus doorverkopen te blokkeren “maar zij kunnen elke keer weer een nieuw email adressen aanmaken.”

Mensen die met een duidelijk doorverkocht ticket bij het theater aankomen worden daar wel op gewezen:

“Met witgelakte prijzen op het ticket wijzen we mensen er wel op, die kaarten zijn illegaal, maar mensen weten daar niks van. Mensen hebben gigantische bedragen betaald, maar ze doen dat niet opzettelijk, ze hebben vaak niet in de gaten dat ze te veel te hebben betaald. We laten ze dus wel toe. We vinden het heel sneu, omdat ze ze toch al zoveel geld hebben betaald.”

Volgens Kockelmans is bestrijden “echt heel erg moeilijk, je kan maximaal 10 kaarten kopen. Bij heel populaire voorstellingen zoals die Najib Amhali of Jochem Meijer kunnen mensen maar 2 kaarten kopen”.

Bij De Dijk is dat niet gebeurd. De doorverkoopsites zien er bedrieglijk echt uit. Ze gebruiken officiële foto’s van de Dijk (zie boven). Topticketshop heeft zelfs officiële ticketreservering van het Zaantheater op de site gezet zodat het verschil met die site minimaal is (afgezien van de prijs).

toptickets

De Dijk en het Zaantheater verwijzen op hun site naar weetwaarjekoopt.nl waar gewaarschuwd wordt voor “woekerpraktijken van beunhazen”:

Beunhazen willen profiteren en theaterbezoekers zijn daar de dupe van; die betalen woekerprijzen! Niet steunen, maar uitroeien die handel! En gewoon bij het theater de kaartjes kopen, da’s veel veiliger!” (Guido Weijers)

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Herman Aartsen

    Hoezo beunhazen? Criminelen zul je bedoelen

  • Dwarsligger

    Ook een idee om het personeel van de officiële verkoopkanalen zelf eens door te lichten. In het pre-internettijdperk werd personeel van zalen, theaters en voorverkopers door Cupido(-tickets) van de Berg omgekocht met taarten, bossen bloemen enz.
    ‘…We laten ze dus wel toe.’… De enige manier om deze criminaliteit tegen te gaan is door de zogenaamd naïeve bezoekers te weigeren aan de deur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *