Afgelopen vrijdag – 29 december – is een 17-jarige Zaandammer op de Kalverstraat in Zaandam slachtoffer geworden van een straatroof.

Rond 15.15 uur stond het slachtoffer op de Kalverstraat ter hoogte van de Oostzijde op straat. Een groep van 6 personen benaderde hem. Hij werd door één persoon uit deze groep aangesproken, waarbij het slachtoffer zijn geld en spullen moest afgeven. Nadat het slachtoffer met de vuist werd geslagen heeft hij zijn eigendommen afgegeven. Het slachtoffer hoefde niet behandeld te worden aan zijn verwonding.

De groep rende vervolgens met de spullen weg in de richting van het centrum via de steeg aan de Bloemgracht. De verdachten droegen allen donkere kleding en een capuchon.

Zaterdagochtend heeft de politie een 16-jarige Zaandammer aangehouden. De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heb je iets van gezien rond de Kalverstraat? Of heb je camerabeelden? Dan kun je dit delen met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000. Je kunt ook gebruik maken van het tipformulier van de politie. Zaaknummer 2023277109.

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: Politie, Foto: Orkaan Archief