Woensdag – 22 november – omstreeks 12.50 uur kreeg de politie een melding binnen van een mishandeling van een man in een woning aan de Torneastraat in Zaandam (Havenbuurt).

Nadat er bij de woning werd aangebeld deed een 60-jarige aanwezige de deur open. Hij werd direct in zijn gezicht geslagen door twee mannen. De mannen wilden ook de woning binnendringen, maar het slachtoffer wist dit te voorkomen en hen buiten de woning te werken. Het slachtoffer heeft bij de mishandeling letsel opgelopen en aangifte gedaan.

De verdachten zijn na de geweldpleging weggelopen in de richting van de Sundsvalstraat. Uit het buurt- en sporenonderzoek dat door de politie is verricht komt naar het onderstaande signalement van de verdachten naar voren:

Verdachte 1:

Man, ongeveer 25-30 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang, normaal postuur, lichte tot licht getinte huidskleur, gekleed in een donkerblauwe jas met daaronder een licht gekleurde sweater/hoody met capuchon, zwarte trainingsbroek. Hij droeg een donkerkleurige tas met schouderband over zijn hoofd.

Verdachte 2:

Man, ongeveer 20-30 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, licht getint tot getinte huidskleur, voorzien van zwarte muts en zwart mondkapje, zwarte jas, zwarte handschoenen en zwarte broek.

Getuigenoproep

Heb je iets gezien of weet je op een andere manier wie bij de mishandeling betrokken zijn? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000. Ook als je beelden hebt van het incident, bijvoorbeeld met dashcams of deurbelcamera’s, zou de politie deze graag ontvangen. Hiervoor kun je het tipformulier gebruiken.

Tekst: De Orkaan Redactie, Bron en foto: Politie (Basisteam Zaanstreek).