Woensdagochtend – 20 december – is rond 10.45 uur de (elektronica)winkel ‘Entertainment CEX Exchange’ op de Gedempte Gracht in Zaandam overvallen.

Drie gewapende mannen kwamen de winkel binnen. Volgens getuigen kwamen ze niet veel later met tassen vol naar buiten. Ze renden naar een gereedstaande Nissan Qashqai en zijn op de vlucht geslagen. De politie werd vanuit de lucht ondersteund door een politiehelikopter. Op de Gedempte Gracht legden meerdere getuigen een verklaring af aan de politie.

De politie heeft direct een achtervolging ingezet. De achtervolging zou in eerste instantie hebben plaatsgevonden op de A8 in de richting van Assendelft. Daarna zijn de verdachten er bij het politiebureau van Zaandijk afgegaan om te keren in de richting van Amsterdam. Bij de achtervolging zijn meerdere politieauto’s en auto’s van de landelijke eenheid betrokken geweest.

De politiewoordvoerder bevestigt dat de drie verdachten bij de S112 Gooiseweg zijn aangehouden. Dit is ter hoogte van een afrit van de A10 bij Amsterdam-Zuidoost. De rol van de verdachten bij de overval van vanmorgen wordt door de politie verder onderzocht.

Een jaar geleden, op 22 november 2022, vond er al eerder een overval op deze elektronicawinkel plaats. In oktober 2017 was CEX het doelwit van een ramkraak.

Bijdrage door Michel Schermer.