Twee gewonden bij steekpartij onder de A8

Vanmiddag werd in Koog aan de Zaan een 21-jarige man neergestoken nabij de graffiti-plaats onder de A8. Hij is met meerdere steekwonden naar het ziekenhuis afgevoerd. 

Volgens getuigen heeft er een steekpartij tussen twee mannen plaatsgevonden bij de skatebaan in de voetbalkooi. Beide mannen zouden messen hebben getrokken en op elkaar hebben ingestoken. Ze zijn beiden te voet weggegaan, maar de eerste kwam niet verder dan de parkeerplaats bij de Gamma. Omstanders hebben hem geholpen en 112 gebeld. De tweede is te voet gevlucht naar de overkant van de weg. Er zou ook mogelijk een derde persoon bij betrokken zijn, die in een zwarte auto is weggereden. Dit gebeurde op hoge snelheid over de Pinkstraat en vervolgens tegen de richting in de Kaarsenmakersstraat in. Vanaf daar ontbrak ieder spoor.

UPDATE (8 nov. 2022): ‘Slachtoffers’ steekpartij aangehouden als verdachten

De politie was met veel eenheden aanwezig en op verschillende wegen rondom werden politieauto’s en motoren ingezet. De politiehelikopter heeft enige tijd boven de wijk rond gecirkeld. Er is een burgernetmelding uitgegaan waarin werd gevraagd om uit te kijken naar de tweede gewonde persoon die zou zijn weggevlucht. Volgens getuigen heeft deze persoon een wond aan zijn oor en een bebloed gezicht. Het zou volgens de burgernetmelding gaan om een blanke jongen van ongeveer 18 jaar met donkere kleding en een petje.

Update: Politie Zaanstreek Waterland meldt dat op dit moment twee personen met letsel in het ziekenhuis zijn. Hun rol en betrokkenheid bij het incident is in onderzoek. Het onderzoek gaat verder. Als je iets weet of hebt gezien bel dan met de politie: 0900-8844.

Wij vullen dit stuk aan zodra we meer informatie hebben.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *