Gewonden bij botsing tussen fatbike en scooter

Vanavond rond 21.45 uur, zijn een jongedame op een fatbike en twee jongens op een scooter hard en frontaal met elkaar in aanraking gekomen. Dat gebeurde op de Dr. H.G. Scholtenstraat in Zaandam. 

De bestuurster van de fatbike en de bestuurder van de scooter zijn naar het ziekenhuis gebracht. ‘Met onbekend letsel’ tikken we dan, maar een omstander dacht te weten dat bij de scooterrijder een schouder uit de kom was. Getuigen wisten te melden dat de fatbike-bestuurster met haar telefoon bezig was en op de verkeerde weghelft terecht kwam.

De vette fiets is waarschijnlijk niet meer te maken, de scooter heeft flinke schade aan de voorkant. 

Michel Schermer maakte de foto’s:

Michel Schermer
Michel Schermer
Deel dit artikel:

13 reacties

 • George Dik

  Pech voor de jongedame in kwestie. ze zal waarschijnlijk zelf voor de ziekenhuiskosten moeten opdraaien. Je komt ze veel tegen, mensen die met de telefoon bezig zijn op de fiets. als ik de voordeur achter mij dicht trek en we zijn een half uur verder in de tijd, dan kan ik ze op 1 hand al niet meer tellen.

 • arie de boer

  als het bericht maar verstuurd is

 • Rene Daemen

  De scooter zit ook fout de hoort op de autobaan te rijden
  Duidelijk ook met bord aangegeven
  Maar goed telefoon is belangrijker dan op de weg te letten.
  Tijd dat de bekeuringen naar duizend euro gaan .
  Dan raak je ze echt en laten ze het wel .
  Kunnen niet betalen en hup fiets brommer en auto kwijt.

 • Dries bugger

  en kans is groot dat de fatbike net zo snel, zo niet sneller dan de scooter reed. echt abnormaal waar de jeugd tegenwoordig op rijdt. voor een scooter moet je een rijbewijs , helm, verzekering en 16 jaar zijn. een fatbike rijden kinderen van 14 op met 25, 30 km p uur…. stepjes idem trouwens. in snap de ouders van nu ook niet meer hoor…

  • Rene poot

   officeel zijn steps en Fatbikes verboden dus de dame kan alle kosten zelf betalen , dit nog even ik zie inderdaad kinderen rijden op de Fatbikes maar weten ouders dan niet dat als er wat gebeurd letsel bij een ander door Fatbikes en iemand invalide blijft de ouders hun hele leven kunnen betalen daar ze niet verzekerd zijn als kind er op rijd ook niet als ouders zelf rijden het is gewoon verboden .

 • Jeroen zaal

  The fatbike is van een illegaal b2b merk met handgas en veel te zware motor en mag dus sowieso niet op de openbare weg. zou om te beginnen Is goed zijn als de verkopers van deze illegale fietsen worden aangepakt.

 • Alex bosch

  en zo word het verpest voor de mensen die wel normaal gebruik maken van een fatbike.

 • Wilma smeink

  ik vindt dat die dat fatbike ook verplicht helm op moeten en hogere boetes voor als je met je mobiel bezeg ben in plaats van het verkeer

  • arie de boer

   maar dan moet de pakkans omhoog anders blijft het dweilen met de kraan open

  • Sander van Rijswijk

   Dan moeten alle elektronische fietsen gewoon een helm op. Er zijn zat fatbike merken die gewoon aan de eisen voldoen. Dan is het gewoon een elektrische fiets.

 • R. de Vries

  Fatbikes zijn helemaal niet verboden, tenzij het “motorvermogen” hoger dan 250 Watt is, en/of er een snelheidsregelaar op zit zodat je kan rijden als een scooter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *