Gezamenlijke afsluiting voor crisisnoodopvanglocatie Spatterstraat

Sinds begin maart wordt de sporthal in Wormer gebruikt als crisisnoodopvanglocatie. De gemeente heeft bekend gemaakt dat zij dinsdag 12 juli de opvanglocatie gaat afsluiten, wat zij graag samen willen doen met de scholen en sportverenigingen.

Door de komst van de opvanglocatie konden de sportverenigingen en scholen die gebruik maken van de sporthal hier niet meer terecht. Ook de centraal examens van het St. Michaël College konden hier niet plaatsvinden. 

Door: Lysa te Riele

Gemixte gevoelens

Voor veel verenigingen viel de locatie rauw op hun dak. Zoals bij badmintonvereniging De Shuttle, zij kregen op hun (training)dag pas te horen dat de sporthal per direct beschikbaar werd gesteld voor de opvang van Oekraïners. Dit zorgde voor gemixte gevoelens aangezien dit al het tweede jaar op rij was dat het seizoen in duigen zou vallen (vorig seizoen vanwege corona). De meerderheid van verenigingen vindt het goed dat Gemeente Wormerland zich zo inzet voor de Oekraïners, maar de communicatie over de stand van zaken of over een concrete einddatum kon beter vonden de verenigingen.

Gezamenlijke afsluiting

De gemeente heeft dit natuurlijk ook gezien en is de verenigingen, scholen en uiteraard ook de vrijwilligers enorm dankbaar. Daarom nodigen zij deze mensen uit om ze persoonlijk te bedanken en om gezamenlijk deze opvanglocatie af te sluiten met een hapje en drankje. Dit zal plaatsvinden op woensdagavond 13 juli. Vanuit verenigingen voelt dit een beetje dubbel, omdat hen niet de keus werd gesteld wat er zou gebeuren met de sporthal. Dat neemt niet weg de blijdschap overheerst om eindelijk weer te kunnen sporten. Er is een zoektocht naar een nieuwe plek voor de opvanglocatie, maar vooralsnog is deze niet bekend en zijn er nog gesprekken over binnen de gemeente. 

Voor De Shuttle was het uiteindelijk geen verloren seizoen, want de competitie hebben zij kunnen afmaken, waarbij twee teams kampioen zijn geworden. Ook kregen zij door omliggende sportverenigingen plek aangeboden om daar te mogen badmintonnen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *