Misschien weet je het al: maar van het kopiëren en plakken van persberichten zijn we niet. Dat is balen, want dat betekent dat we zelf een boel moeten tikken om deze site gevuld te krijgen. 

Heel soms maken we een uitzondering als we daarvoor een goede reden kunnen verzinnen. Vandaag is de reden: we vinden GJC-kamp super. En de halve redactie ging mee als deelnemer koter en leider lijder.

Een persbericht 1:1 dus! 


GJC Zomerkampen is jarig

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat het Zaanse GJC Zomerkampen werd opgericht. De kans is groot dat u wel eens van GJC Zomerkampen heeft gehoord, of dat u als koter (of als leider) zelf bent mee geweest. GJC bezorgt namelijk jaarlijks 120 kinderen de zomer van hun leven. Daar zijn ook elk jaar 40 leiders voor nodig; en dat al 75 jaar lang. Reken maar uit hoeveel mensen er in totaal ooit betrokken zijn geweest bij deze mooie vereniging! De mensen die GJC een beetje kennen, weten dat wij altijd in zijn voor een feestje, en dat is precies wat er gaat gebeuren. 

Op 3 september 2022 organiseren wij een reünie, speciaal voor leiders die in de afgelopen 75 jaar betrokken zijn geweest bij GJC. Het wordt en avond waarop we herinneringen ophalen, elkaar anekdotes vertellen, oude foto’s bekijken en vooral vieren dat we al zo’n lange tijd zoveel kinderen een toffe zomer hebben kunnen bezorgen. We zullen het beruchte ‘leidinghok’ nabootsen, er zullen ‘Sport-acts’ zijn, er komt een archief-hoekje en mensen kunnen exclusieve GJC-goodies bemachtigen. Alleen de boerenlucht van de Arendshorst kunnen wij niet garanderen, helaas.

Bent u een oud-leider die helemaal nostalgische GJC-kriebels krijgt van deze uitnodiging? Dan is het mogelijk om in te schrijven via: inschrijvingen@gjczomerkampen.nl. Stuur de uitnodiging ook naar andere oud-leiders. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Vertel bij het inschrijven ook de jaartallen wanneer u actief bent geweest bij GJC, en ook welke functies u heeft bekleed. 

Wij zien de oud-leiders graag op 3 september om 19.00 bij ZCFC. Tot dan! We gaan er een mooi GJC-waardig feestje van maken.

Wie gaat er mee op GJC?

Nieuwsgierig geworden na het lezen van het bovenstaande bericht over GJC Zomerkampen? En heeft u kinderen in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar die het leuk vinden om dit jaar een weekje weg te gaan in de zomervakantie? Dan hebben wij goed nieuws. Er zijn nog vrije plekken over!

Op kamp gaan we een week naar Ommen om daar toffe spellen te doen, toneelstukjes op te voeren, op ‘vossen’ te jagen in het stadje, watergevechten te houden, maar vooral: nieuwe vrienden te maken en mooie herinneringen op te doen. Hierbij komt wel een waarschuwing: GJC is zo leuk dat de kans is groot dat uw kind elk jaar weer wil! Met ruim 40 enthousiaste vrijwillige leiders, zetten wij elk jaar alles op alles om de kinderen een super start van de zomervakantie te bezorgen.

Praktische informatie:

A-kamp (9-12 jaar) is dit jaar 23 juli t/m 30 juli en B-kamp (13-15 jaar) is 16 juli t/m 23 juli. GJC kost slechts €140 inclusief vervoer, begeleiding, activiteiten, overnachtingen, eten en drinken. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op onze website.

De foto boven is van Piet en Henny Hermanides (GJC-kamp 1955).