“Godverdomme kutscheids”… Westzaan waarschuwt ouders

Voetbalvereniging Westzaan heeft een aantal ouders die zich bij een uitwedstrijd in Krommenie ernstig verbaal hebben misdragen, een “formele waarschuwing” gegeven.

Jeugdvoorzitter Arno van den Broek zegt op de site van Westzaan: “Gaan we niet met respect met elkaar om blijf je lekker thuis.”

Van den Broek schrijft:

afgelopen week tijdens de jeugdwedstrijd Sporting Krommenie-Westzaan hebben een aantal ouders er echt een potje van gemaakt. Luister naar het verhaal van Daan uit Krommenie: zijn broertje speelt in een lager elftal en hij besluit lekker te gaan kijken die zaterdag. De scheidsrechter (een vrijwillige ouder) valt halverwege de eerste helft uit met een blessure. Spontaan pakt Daan (zelf speler van de C6 bij Sporting) de scheidsrechtersfluit en neemt de taken over.

Een 13 jarige scheidsrechter wordt dan vervolgens door een aantal van onze ouders/”supporters” regelmatig geconfronteerd met op- en aanmerkingen over zijn manier van leiding geven en als echt triest dieptepunt klinkt er ook nog een keer over het veld: “Godverdomme kutscheids”. Het zal overduidelijk zijn dat we als vereniging dit gedrag nooit zullen accepteren tegenover eigen vrijwilligers, maar zeker ook niet tegenover al die andere vrijwilligers bij onze bevriende uitverenigingen. De betrokken ouders hebben inmiddels bijna allemaal een formele waarschuwing ontvangen, de rest volgt in de loop van komende week.

Westzaan heeft inmiddels schriftelijke excuses aangeboden aan Daan, zijn familie en Sporting Krommenie. Daan krijgt van Westzaan behalve excuses ook een bal en een scheidsrechtersfluit.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *