Gouden CDA-speld voor Piet van Tellingen

Piet van Tellingen, al bijna 60 jaar actief binnen de christelijke politiek (en de journalistiek) heeft afgelopen vrijdag de hoogste CDA-onderscheiding ontvangen: de gouden speld.

De onderscheiding werd opgespeld door de fractievoorzitter van het CDA in Noord-Holland, Heleen Keur, die dat mede deed namens de landelijke voorzitter van het CDA: Ruth Peetoom.

Piet van Tellingen was al 1957 actief bij ARJOS, de jongerenafdeling van de ARP, en later bij de Anti-Revolutionaire partij zelf. Toen de ARP, CHU en KVP in 1980 fuseerden tot CDA werd hij daar actief.

Het opspelden der speld.

opspelden

Van Tellingen was persoonlijk voorlichter van Willem Aantjes en ook voorlichter van de Tweede Kamerfractie van de ARP in de jaren zeventig van de vorige eeuw en later van de CDA-fractie.

In Zaanstad zat hij vanaf 1979 in de gemeenteraad, hij was voorzitter en campagneleider van het CDA. Afgelopen mei heeft hij afscheid genomen van het bestuur van CDA Zaanstad.

Van Tellingen werkte als journalist bij De Typhoon en Langs de Lijn, in 1995 werd hij de eerste hoofdredacteur van de nieuwsredactie van Radio 1. Tegenwoordig schrijft hij over Zaanse kerken in De Orkaan.

Hieronder de speld in detail.

speld-detail

Foto’s van Ton de Kleijn ( CDA Zaanstad)

Deel dit artikel:

Een reactie

  • GERRIT DEKKER

    Geachte redactie, graag zou ik Piet van Tellingen persoonlijk willen feliciteren met de “gouden” speld, die hij onlangs gekregen heeft.
    Maar…ik heb geen adres (enz) gegevens van hem. Ik ken hem van uit de Zeister periode, waarin ik een jaar lang veel bij hun in huis geweest ben.
    Kunt u mij (u kunt aan Piet zelf toestemming vragen) de gegevens verschaffen? Bij voorbaat dank, Vriendelijke groet,
    GERRIT DEKKER, DE KWAKEL 16, 1241 LC KORTENHOEF (tel. 035 6564 317)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *