Gouden Kalf-winnaar en Zaankanter Marc Schmidt in De Fabriek

Een mooie feestelijke aangelegenheid voor De Fabriek en de Zaanstreek: op vrijdag 10 juli 20.45 beleeft de documentaire In de armen van Morpheus haar Zaanse première in filmtheater De Fabriek.

Gouden Kalf winnaar en Zaankanter Marc Schmidt zal hierbij aanwezig zijn voor een Q&A. Met zijn komst verwelkomt De Fabriek bovendien de eerste filmmaker sinds de heropening na de Coronaquarantaine.

Een nachtmerrie zette Schmidt aan tot het gedurfde In de armen van Morpheus, een ontdekkingstocht door de magische wereld van de slaap; want alleen in de slaap kunnen we ontsnappen aan onszelf. Maar wat als je slaap zo heftig is dat het je leven overdag ontwricht? Als je nachtmerries ook na het ontwaken voortduren?

Regisseur Schmidt woont al ruim vijftien jaar in Zaandam. Met De Fabriek heeft hij sowieso een bijzondere band, van 2011 tot-en-met 2015 zat hij in het bestuur van het filmtheater. Als regisseur is hij met name bekend van De regels van Matthijs (2012) waar hij onder meer een Gouden Kalf voor beste documentaire voor won. Naast filmmaker is Marc Schmidt als docent Film verbonden aan de kunstacademie van Breda.

In De Fabriek zal Schmidt in gaan op de thematiek van zijn film en tijdens een Q&A natuurlijk vragen van het publiek beantwoorden. Directeur van De Fabriek Katrien Lamers leidt het gesprek. Let op! Door de nog altijd van kracht zijnde Corona-maatregelen zijn er maar 31 kaarten te koop voor deze intieme bijeenkomst. Wees dus op tijd met het online bestellen van kaartjes via de website: www.de-fabriek.nl

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *