Gratis schouwrapport rond De Sluizen: #2 De Beatrixflat & Hekken ‘Vragen om troep’

De wil om anderen een handje te helpen schuilt aan de Zaan altijd onder een flinterdun knorrig laagje. Zaankanters hebben een mening, maar ook liefde voor hun omgeving. We zijn een betrokken volk met een kop erop. 

Het gebied rond de Sluizen van Zaandam is een tijd – een heel heel heel, héél lange tijd – een zorg geweest, maar er is opgeleverd en iedereen kan met een gerust hart op vakantie. Orkaankracht Eelco Aartsen en betrokken ondernemer Pieter Grandiek (die we stiekem ook een beetje Orkaankracht noemen), besloten het overbelaste ambtenarenapparaat te helpen door op eigen kosten een schouwrapport te maken van het werk. Gisteren inspecteerden ze de bestrating, vandaag doen ze De Beatrixflat en de hekken.

Zaanstad, doe er je voordeel mee!

#2 De Beatrixflat & Hekken

De beatrixflat is geen onderdeel van het sluizenproject, maar een beetje aandacht had dit toch wel verdiend. Buurmans schutting is jouw uitzicht tenslotte:

Deze ruimte tussen trap en muur is natuurlijk vragen om troep, dooie muizen etc. Het eerste blikje ligt er al, more to come!

Hekken

Overal en nergens staan nog hekken, waarom staan die daar en hoe lang blijven ze nog? We hebben het idee dat deze hekken er staan om te voorkomen dat mensen op de muurtjes klimmen. Dat het wachten dus is op een railing. Maar dat hoeft toch niet zo lang te duren? 

Bij de Beatrixflat

Aan de voorzaan, Prins Hendrikkade kant

Bij het gemaal

En de achterzaan

Morgen deel 3: Dan richten de mannen hun blik op de achtergebleven rommel en ’tijdelijke’ oplossingen…

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Ton van Heeswijk

  De hekken aan de zuidkant leven een eigen leven, soms liggen ze plat, soms worden ze verplaatst. Nu zijn ze met een touwtje vastgezet aan de reling. Zijn de trappen ook nog meegenomen in het onderzoek? Hier is ook wat raars mee aan de hand.

 • Pieter de Vente

  Het is inderdaad wachten op een railing aldus de Provincie…..

 • Karin Singeling

  Jaaaa! Precies! Ik begrijp er niks van al die rare hekken. Fijn dat de Orkaan er aandacht aan besteedt. Benieuwd wat er nu verder gaat gebeuren….

 • Els Groot

  De railing is er al lang en Heijmans wil ze plaatsen. Het gaat nu om het betalen……Aangezien Zaanstad opdracht heeft gegeven voor het plaatsen van een railing voor de veiligheid, moeten zij over de brug komen. En dat is nu net het punt.
  Deze informatie heb ik van een werknemer van Heijmans.

 • Mariska Schuttevaêr

  Dergelijke muurtjes staan daar al zo lang ik me kan herinneren. Zonder reling of hekken. Vraag me af waarom dat ineens moet.

  • Els Groot

   De nieuwe muurtjes zijn iets lager dan de oude. Dus voor de veiligheid, lijkt mij…Een kind kan zo over zo’n laag muurtje heen klimmen. En nu ook is het makkelijk om over de sluisdeuren heen en weer te lopen. Dat is niet echt wenselijk.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *