De wil om anderen een handje te helpen schuilt aan de Zaan altijd onder een flinterdun knorrig laagje. Zaankanters hebben een mening, maar ook liefde voor hun omgeving. We zijn een betrokken volk met een kop erop. 

Het gebied rond de Sluizen van Zaandam is een tijd – een heel heel heel, héél lange tijd – een zorg geweest, maar er is opgeleverd en iedereen kan met een gerust hart op vakantie. Orkaankracht Eelco Aartsen en betrokken ondernemer Pieter Grandiek (die we stiekem ook een beetje Orkaankracht noemen), besloten het overbelaste ambtenarenapparaat te helpen door op eigen kosten een schouwrapport te maken van het werk. Gisteren inspecteerden ze de bestrating, vandaag doen ze De Beatrixflat en de hekken.

Zaanstad, doe er je voordeel mee!

#2 De Beatrixflat & Hekken

De beatrixflat is geen onderdeel van het sluizenproject, maar een beetje aandacht had dit toch wel verdiend. Buurmans schutting is jouw uitzicht tenslotte:

Deze ruimte tussen trap en muur is natuurlijk vragen om troep, dooie muizen etc. Het eerste blikje ligt er al, more to come!

Hekken

Overal en nergens staan nog hekken, waarom staan die daar en hoe lang blijven ze nog? We hebben het idee dat deze hekken er staan om te voorkomen dat mensen op de muurtjes klimmen. Dat het wachten dus is op een railing. Maar dat hoeft toch niet zo lang te duren? 

Bij de Beatrixflat

Aan de voorzaan, Prins Hendrikkade kant

Bij het gemaal

En de achterzaan

Morgen deel 3: Dan richten de mannen hun blik op de achtergebleven rommel en ’tijdelijke’ oplossingen…