Gratis Zaankaart voor cruise-toeristen

Toeristen die op de nieuwe Bodecentrumkade van hun cruiseboot de wal betreden, hoeven niet bang te zijn om te verdwalen in Zaandam.

Op de kade staat een automaat die na het omlaag halen van de zwengel een heuse toeristische kaart van Zaandam uitspuugt.

Gratis en voor niks.

De kaart (met toelichting in Nederlands en Engels) laat maar liefst 11 bezienswaardigheden in het centrum van Zaandam zien:

 1. Het Stadhuis
 2. Het Inntel-Hotel
 3. de Gedempte Gracht
 4. de Wilhelminasluis
 5. de Dam met het Czaar Peterbeeld
 6. het Czaar Peterhuisje
 7. het Monethuis op de Hogendijk
 8. de Westzijde met Bullekerk
 9. de Verkadefabriek
 10. het voormalige Stadhuis op de Burcht
 11. de Zaanhopperboot naar Zaanse Schans en Wormerveer

kaartenmachine zaandam

Ook gewone stervelingen kunnen zo’n gratis kaartje scoren. De trap af naast het Zaantheater (of met de lift), de eenarmige automaat staat meteen rechts om de hoek.

 

Deel dit artikel:

3 reacties

 • D.G. de Hen

  verdwalen in Zaandam is niet meer mogelijk volgens de wervende tekst. Verdwalen in de rest van Zaanstad moeten toeristen kennelijk vermijden door daar niet naartoe te gaan. Allerlei instanties doen hun best ook toerisme te brengen naar andere delen van de stad zoals Wormerveer.
  Gemiste kans hier?

 • yede

  nu de andere touristen nog. touristen zijn er vaak in het weekend. stadhuis gesloten:( en wat welke attractie kunnen ze beleven in hotel intell? flinke prijzen en terras in de schaduw 🙁 en wat is er te zien op de gracht? enkel winkels maar iets typish zaans? het beeld van czaar peter niet goed op foto te zetten altijd staan er fietsen en scooters voor in een wandelgebied. en puntje de hopper gaat naar wormerveer kerkstraat passeer je zaanse schans maar daar leggen ook de cruise boten aan onder de brug dus dubbel daarvoor hoef je de hopper niet te nemen nog wel even zoeken voor de cruiseboten aan de burchtkade dan 🙂

 • Krommenie…….. Uhhhhhhhhhh…….. KROMMENIE…. jaja…. Krommenie?
  Ja, weet je wel, Krommenie, met de zuider- en Noorderhoofdstraat. Met die prachtige geveltjes, met het antieke stationshuisje van de Hembrug… O ja……. Met al die vintagewinkeltjes… Ja en De Kameleon, een positieve krant… En het monumentje van Hotze de Roos. En de authentieke Vermaning.. O jaaaaaaaaaa en toch het Agathepark met de muziektent, speeltuin, vijver…… O is er ook nog een park? Jaaaaaaaaaa, het Rosariumpark met de graffitiplek, het insectenhotel en de hang-out voor jong en oud. En Babbels-live met Kensington…. Vorig jaar met de Golden Earring, waar duizenden mensen van binnen en buiten Zaanstad op af kwamen. En BouleVaart, waar iedereen aan meewerkte in het historisch industrieel hart van Krommenie, ook duizenden mensen, jong en oud..
  Ooooooo, laat maar.. Het is niks.. Het staat toch niet op de kaarten…. Toeristen stuur je toch niet die kant op.. Helemaal niet via de Zaan. De Zaanbocht, dat is het eindpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *