Grazige weiden: chill?

Gisteren was zichtbaar dat ‘De Toerist’ de Zaanse Schans weer weet te vinden. Een vertrouwd beeld.

Maar… wat we niet kenden was het chillen in het weiland tegenover molen de Kat. Nieuwe ontwikkeling?

Het chillen ziet er chill uit, maar de molenaars aan de Schans vinden het minder chill: het hek voor het weiland blijkt kapot te zijn. Momenteel broeden de grutto’s er, en die vinden dit ook niet helemaal chill.

Aaf Aafjes wees ons erop en hij maakte ook de chille foto’s.

Aaf Aafjes
Deel dit artikel:

6 reacties

 • Rens Kamminga

  Ik zei het toch: “mensen zijn net schapen, als er één door het hek is volgen er meer 🐑 🐑 🐑 🐑 🐑 🐑 🐑 🐑.”

 • P. Hoogkamer

  Broedseizoen voor weidevogels.. wordt op deze manier verstoord. op dit perceel en op de naast gelegen..weide.
  BIzar

 • Marketing Zaanstad doet er alles aan om toeristen te trekken. Met zo’n mooi Paasweekend als nu komen duizenden mensen per
  dag naar Zaanse Schans. Gisteren liepen honderden toeristen op het dijkje van de molens en op het fietspad. Bomvol bij de kaasboerderij, bij de steigers en op het “fietspad” bij het AH winkeltje. Ik denk dat er op moment van passeren enkele duizenden mensen over de Zaanse Schans liepen. En iedereen wil even uitrusten, dwz zitten. Ik vond het een eye opener om te zien dat vooral jonge toeristen daar gezellig te zien zitten in het weiland. Zo dicht naast de overvolle wandel en fietspaden waar de weidevogel zou broeden. Ik denk dat we te overbezorgd zijn.
  Ik rijd dagelijks rond en vaak zitten weidevogels naast de wegen of dat nu een fietspad is of een drukke provinciale weg.
  Met deze spontane actie: weiland chill uitrustplek is een nieuwe attractie geboren. Doe er iets positiefs mee. Het broedseizoen duurt maar een paar maanden en de toerist vindt zo zitten in de natuur en in de slagschaduw van de molens geweldig. Er zijn nu eenmaal tekort zitplaatsen. Marketing Zaanstad gaat straks onder in zijn promotie. Net als is gebeurd in Giethoorn.
  Maar ik vond het mooi om te zien hoe jonge toeristen onze Zaanse Schans op hun to do Holland lijstje hebben. Laat de wieken maar draaien zal de weidevogel na het broedseizoen een zorg zijn. Die zijn dan alweer vertrokken

  • P. Hoogkamer

   wat een stomme reactie.. om rode lijstvogels zo te verstoren.
   massa toerisme brrrrrr walgelijk. ga weg en val mij er niet mee lastig Zaandijk eo. wordt net als barcelona en venetie een hel voor de gewone inwoners..

 • Tja en als ze er niet zitten laten ze de hond er wel even uit of los rondhollen. Leuk joh al die in paniek opvliegende vogels en rondhollende pullen. Kan je mooie foto’s maken en kijken of je zo’n pul kan vangen en aaien. En als er iemand wat van zegt kwaad worden of doen alsof je diegene niet verstaat. 🙁

 • Maak dat hek dan even en zet er een bordje bij. Echt belachelijk; mensen in de wei in het broedgebied! Ook daar overheersen de 2 bekers weer. Maar die toeristen snappen er ook niets van. Dus: dicht dat weiland en aanspreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *