Volgens de GroenLinks-fractie in Oostzaan laat het college van B&W bij de situatie rond OFC, het onderzoek van de Fiod wegens zwart geld en de drugsvondst bij de sponsor niet het achterste van hun tong zien.

De partij gaat voor de derde keer vragen stellen over de zaak omdat eerdere antwoorden de partij niet overtuigden.

Zo wil GroenLinks dat het college informatie van de Fiod en het Landelijk Parket over de vervolging van OFC op gaat vragen en, “al dan niet vertrouwelijk, gaat delen met de gemeenteraad.”

Het college heeft eerder geschreven dat de gemeente geen detailkennis heeft van de inkomstenstromen bij OFC. De gemeentelijke subsidie van € 12.800 is bedoeld voor breedtesport en niet voor topsport of betaald voetbal. Maar, zo stelt GroenLinks:

Wanneer u geen detailkennis heeft hoe weet u dan dat de subsidie niet (ook) gebruikt wordt voor topsport of betaald voetbal?

Ook heeft OFC volgens GroenLinks onjuiste informatie verstrekt over de hoeveelheid gevonden drugs:

Volgens de politie betrof de vondst een hoeveelheid extacy die net iets meer was dan toegestaan voor eigen gebruik.

In de brief van het college aan de raad staat dat het gaat om 114,4 gram harddrugs en 58 tabletten MDMA. Dit is circa 230 X de ‘toegestane’ hoeveelheid, zoals uit dezelfde brief blijkt. Dit is dan nog exclusief de gevonden pillen. GroenLinks vindt dat het college

OFC en het bestuur van de Stichting Topvoetbal Oostzaan (moet) vragen om het persbericht van de juiste informatie te voorzien.

En, waarom, vraagt GroenLinks, is de KNVB niet op de hoogte gebracht van het feit dat er harddrugs zijn gevonden op het kantoor van de Stichting Topvoetbal Oostzaan.

Waarom is er geen contact opgenomen met of is deze informatie gedeeld met de KNVB?