Grootste Zaanse wietvangst van 2014 in Assendelft

Meer dan 2000 hennepplanten zijn vanmorgen aangetroffen in verschillende wietplantages aan de Industrieweg in Assendelft. Hiermee is de grootste wietvangst in 2014 in de Zaanstreek een feit.

De politie werd vanmorgen getipt dat er aan de Industrieweg in Assendelft een verdacht voertuig stond. In het bestelbusje zaten twee personen, één ervan ging er vandoor en kon niet meer door de politie achterhaald worden, zelfs niet na inzet van een helikopter. De andere verdachte, een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zit nu vast.

Tijdens het zoeken naar de tweede verdachte zagen agenten dat een bedrijfspand was opengebroken. Ze vonden meer dan 20 vuilniszakken gevuld met hennep. Achterin het pand vonden ze een kwekerij met honderden planten. In de ruimte lag ook een wapen.

De politie vond in een bedrijfspand naast het opengebroken pand verschillende ruimtes met hennepkwekerijen nadat de camera in de politiehelikopter een warmtebron had geïdentificeerd. In totaal ging het om daar om ruim duizend hennepplanten. Er was ook sprake van diefstal stroom en water. De drugs, de bestelbus en het wapen zijn in beslag genomen.

Op de Zaanse Wietkaart zijn alle 32 vondsten van 2014 aangegeven (26 plantages, 6 vondsten in auto’s en huizen die duiden op de nabijheid van een plantage), de 2000 planten in Assendelft zijn de tot dusver grootste vondst. Recordhouder tot dus was Westknollendam waar in juli aan de Piet Kuiperlaan 900 planten werden gevonden.

(bronnen: Politie & Oogopassendelft, foto van Oogopassendelft – meer foto’s op die website)

Wietkwekerijen opgerold in Assendelft

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *