Grote brand Zaanweg, Wormerveer

Gisteravond is een grote brand uitgebroken in een woonhuis aan de Zaanweg in Wormerveer, tussen de woonwinkel van Stelling en pakhuis De Dissel (naast Mulder Verhuizingen). Woningen in de omgeving werden ontruimd.

De brand brak uit rond 17.00 uur op vrijdagmiddag, vannacht om 2.15 uur werd het sein brand meester gegeven. Nabluswerk ging nog geruime tijd door. Om 9:23 hoorden geëvacueerde bewoners te horen dat ze terug naar huis mochten.

In de straten in de buurt werd mensen aangeraden deuren en ramen dicht te laten en ventilatie uit te zetten wegens de stank- en rookoverlast. De Zaanweg en de Dubbele Buurt werden afgesloten. Woningen in de Goudastraat werden ontruimd.

De brand ontstond aan het einde van de middag en manifesteerde zich eerst vooral door grote rookontwikkeling. Later sloegen ook de vlammen uit het dak. De omvang van de ‘zeer grote brand’ was zodanig dat korpsen uit de omgeving ingeschakeld werden bij de bestrijding. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk.

Twee bewoners van de Tuinstraat die klachten hadden van de rook, zijn naar het ziekenhuis gebracht. In de buurthuis De Lorzie werd een tijdelijke opvang ingericht. Ook werden buurtbewoners opgevangen bij Gingers Eten & Drinken.

Foto boven: Michel Schermer, zie Facebook Wormerveer voor een uitgebreid verhaal en meer foto’s.

Hieronder een selectie van tweets met foto’s en video’s van de brand.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *