De grote carmeeting ‘All Cars All Bikes’ bij Shoppingcenter Noorderveld in Wormerveer mag op zaterdag 4 mei niet doorgaan. De organisatie zette eerder deze week op Facebook dat het evenement wordt geannuleerd. Wijkmanager Monica Briefjes deed daar nog een schepje bovenop.

Een maand geleden, op zaterdag 6 april, verzamelden liefhebbers van auto’s en motoren zich massaal op het parkeerterrein bij in Wormerveer. Kort na deze succesvolle ‘illegale’ meeting werd een tweede editie aangekondigd via Facebook. Bijna 900 mensen hadden aangegeven geïnteresseerd te zijn en/of naar het evenement te gaan. Daar is nu een stokje voor gestoken. Monica Briefjes laat via Facebook weten:

“Helaas is voor dit evenement geen vergunning aangevraagd. De locatie, het parkeerterrein bij het shoppingcenter Noorderveld, is privé terrein en eigendom van de Vereniging van Eigenaren (ondernemers in het complex). Ook met hen waren geen afspraken gemaakt.”

De gemeente Zaanstad en de organisatoren hebben inmiddels contact gehad. Volgens het bericht van de wijkmanager heeft de organisatie besloten om het evenement te annuleren. Die organisatie – B Style Tuning – plaatst een ander bericht op Facebook:

“De politie en de eigenaren van de shoppingcenter hebben aangegeven dat ze er alles aan zullen doen om iedereen tegen te houden daar te komen die voor de meeting komen dus vandaar dat de meeting wordt afgelast!!!”

In de reacties wordt meegedacht over alternatieve locaties, zoals bedrijventerrein Molletjesveer in Wormerveer en de Stormhoek in Zaandam. De organisatie geeft aan bezig te zijn met een alternatieve locatie. Het lijkt erop dat dit wordt vervolgd.

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: Facebook ACAB en Facebook Wormerveer, Foto’s: Michel Schermer