Liefhebbers van auto’s en motoren verzamelden zich vanavond massaal bij Shoppingcenter Noorderveld in Wormerveer. Hier vond vanavond de meeting ‘All Cars All Bikes’ (ACAB) plaats.

Een evenement die alleen via Facebook werd aangekondigd door organisator B-Style Tuning. ‘Een Tunings Society die alle merken verwelkomt. Een splinternieuwe auto of een oldtimer dat maakt niks uit, iedereen is welkom.’ Wij mengden ons voor De Orkaan in de menigte tijdens dit illegale evenement.

Om 20.00 uur begon het nog rustig, maar daar kwam gedurende de avond verandering in. Met zo’n 600 tot 700 auto’s en motoren stond de gehele parkeerplaats bij Shoppingcenter Noorderveld vol. Oude barrels (wat ons betreft rijp voor de sloop), Amerikanen, Oldtimers en alles wat er tussenin zit werden door trotse eigenaren geshowd.

Een gemoedelijke sfeer met bezoekers van alle leeftijden. Een opvallend verschil met de Paaskermis die vorige week in Wormerveer plaatsvond. Bij de kermis liepen bezoekers tussen politieagenten en beveiligers over het omheinde kermisterrein. Tijdens het evenement vanavond kwam slechts één motoragent polshoogte nemen op het terrein.

De hele avond was het een komen en gaan van mensen. Rond 23.00 uur vertrok een groot deel van de auto’s en motoren.

Onder een slideshow met twintig foto’s (klik op pijltjes of swipe)

Bijdrage door Michel Schermer