Een val van grote hoogte, een zwaar verbrand slachtoffer en een man gespiesd… 

Gisteren hielden verschillende disciplines een MMT dag. Hierbij bootsen ze verschillende scenario’s na om zo gezamenlijk te oefenen. Vandaag was het MMT, ambulance, Brandweer Wormerveer en VRZW – post Wormer die de scenario’s nabootsten.

Door: Michel Schermer

 Om 08.00 uur was de inloop op de kazerne bij Brandweer Wormerveer. In de ochtend ging Brandweer Wormerveer naar Wormer en ging VRZW – post Wormer naar Meneba in Wormerveer. Na de lunch was dit precies andersom. Het eerste scenario was bij Meneba in Wormerveer waar VRZW – post Wormer aan de slag ging. 

Michel Schermer

Bij de eerste casus waren twee personen van hoogte gevallen in een kelder. De personen (Lotussen) moesten geholpen worden en uiteindelijk vanuit de kelder omhoog naar de ambulance. De tweede casus betrof een persoon die gespiesd was en een persoon die verbrand was. Deze beide personen moesten uiteindelijk van hoogte naar beneden worden afgehesen. 

In Wormer was de eerste casus een duiker die te snel van 20 meter omhoog was gekomen en op een eilandje lag. De duiker werd uit zijn pak geknipt en moest uiteindelijk op een brancard van het eiland worden gehaald. Zijn collega kwam ook in de problemen en kwam bekneld onder een staalkabel op een ponton. Deze moest eerst geholpen worden en daarna over een ladder naar de kant gehaald worden. 

Hierna betrof de casus een katalysatordief die vast onder een auto zat. De eigenaar van de auto trof de dief aan en trok de krik weg waardoor de dief onder de auto vast lag. Op het moment dat de hulpdiensten de dief wilden helpen zakte de eigenaar van de auto ook in elkaar en moest gereanimeerd worden. MMT en ambulance medewerkers ontfermden zich over de eigenaar terwijl de brandweer en andere ambulancemedewerkers de dief onder de auto bevrijdden.

Al met al was dit weer een leerzame dag voor de verschillende hulpdiensten.