“Hadden we maar een blauwe zone…”

Hadden we maar een blauwe zone. Dat is al langer de dringende wens van ondernemers op de Zuiderhoofdstraat in Krommenie. Het zou een hoop overlast, verkeershinder en uitstoot voorkomen.

De vrije parkeerplaatsen zijn langdurig in gebruik door buurtbewoners en andere langparkeerders. Gevolg: klanten gebruiken de stoep en de laad- en losplekken als parkeerplaats.

Door Jaap de Jong


UPDATE: Het gaat om het stuk Zuiderhoofdstraat tussen Heiligeweg en Padlaan. De gemeente heeft wel aangekondigd dat daar een blauwe zone komt, die zou zelfs al in november 2016 aangelegd worden. Maar omdat er bezwaar werd aangetekend dat gedeeltelijk werd gehonoreerd (geen blauwe zone op de Heiligeweg) moest er een nieuw verkeersbesluit worden genomen. Dat heeft tot vertraging van een jaar geleid. In het najaar moet de zone worden aangelegd.


Vrachtwagens die de winkel bevoorraden moeten daardoor noodgedwongen midden op de weg staan. En al die tijd wachten auto’s met draaiende motoren tot de weg weer vrij is. Mensen met rollator, rolstoel of kinderwagen moeten van de drukke weg gebruik maken.

“De boom gaat er langzaam maar zeker aan”, zegt Josephine Gigengack, “boomverzorger Manuel Querido heeft aangegeven dat hier wat tegen gedaan moet worden, maar er gebeurt niets.”

Controle door Handhaving blijkt niet mogelijk te zijn, omdat… de Zuiderhoofdstraat geen parkeerzone heeft.


Lees ook: Winkeliers Krommenie willen grotere blauwe zone


De ondernemers verbazen zich erover dat de Zuiddijk in Zaandam allang een blauwe zone heeft, maar de Zuiderhoofdstraat nog steeds niet, “Terwijl we gelijk met de procedure zijn gestart.”

 

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *