Half miljoen voor nieuw Molenmuseum ‘Wereld van Windmolens’

De BankGiro Loterij heeft € 500.000 geschonken aan de Vereniging De Zaansche Molen voor het nieuwe molenmuseum dat als ‘De Wereld van Windmolens’ aan het eind van de Zaanse Schans moet komen.

De nieuwe vestiging in de voormalige Villa Kalverliefde aan het eind van de Kalverringdijk wordt 18 juni geopend met een internationaal molenaarscongres. Vanaf 21 juni kan het publiek ook terecht in het nieuwe museum.

Het nieuwe molenmuseum, de Wereld van Windmolens, vervangt het oude museum in Zaandijk, die vestiging werd vorig jaar gesloten.

De Zaansche Molen, die ook eigenaar is van de meeste molens op de Zaanse Schans, hoopt van het grote aantal bezoekers van de Zaanse Schans te profiteren.

Conservator Henk Heijnen zegt in het persbericht van de Zaansche Molen:

“Ik sprong letterlijk een gat in de lucht. Fantastisch! De bijdrage van de BankGiro Loterij helpt ons om de Wereld van Windmolens op het hoogste niveau gestalte te geven. Dankzij dit bedrag kunnen we de inrichting van het Molenmuseum precies maken zoals we het voor ogen hebben. Bovendien is dit de ultieme erkenning voor het unieke verhaal van de 1100 Zaanse molens dat we vertellen.”

De BankGiro Loterij schenkt in totaal ruim 17,8 miljoen euro aan Noord-Hollandse musea. Naast de Wereld van Windmolens gingen er forse bedragen naar Het Nationaal Holocaust Museum (€ 1,5 miljoen), Beeld en Geluid (€ 1 miljoen), Singer Laren (€ 400.000) en De Nieuwe Kerk (€ 333.500 euro). Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij ontvangt de culturele sector in Nederland dit jaar een recordbedrag van € 84,3 miljoen.

Lees hier alles wat wij over Wereld van Windmolens schreven.

wereld windmolen molenmuseum

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *