In de nacht van vrijdag op zaterdag – 6 april – omstreeks 01.00 uur zijn een auto en scooter hard met elkaar in botsing gekomen op het kruispunt Wibautstraat en Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam.

De bestuurder van een Opel wilde op het kruispunt rechts afslaan naar de Pieter Jelles Troelstalaan. Nadat het verkeerslicht op groen sprong keek hij zowel links als rechts of er geen fietsers of scooters aankwamen, omdat zij tegelijkertijd groen licht hebben. Hij heeft de scooter nooit zien aankomen en volgens verschillende getuigen reed de scooter hard en zonder licht.

De auto en scooter zijn hard met elkaar in botsing gekomen, waarbij de bestuurder van de scooter enkele meters verderop op de stoep terecht is gekomen. Ambulancemedewerkers hebben medische hulp verleend, waarna het slachtoffer met onbekend letsel naar het ziekenhuis is gebracht.

Onderdelen van zowel de auto als de scooter lagen verspreid over de weg, op het fietspad en op de stoep. De scooter van het slachtoffer is door iemand meegenomen en daar veilig thuis neergezet. De auto mocht iets verderop in een parkeervak worden geparkeerd. De eigenaar neemt later contact met zijn verzekeraar op, zodat zijn auto naar een schadebedrijf kan worden gebracht.

Onder een slideshow met vijf foto’s (klik op pijltjes of swipe)

Bijdrage door Michel Schermer