Op woensdagavond – 20 september – is een vrouw aangerand op het Zwaansmeerpad in Uitgeest*.

De vrouw was woensdagavond aan het hardholpen. Voorbij molen De Woudaap, waar het Woudaappad over gaat in het Zwaansmeerpad ging het mis. Twee mannen kwamen haar tegemoet gefietst en ter hoogte van de kruising Markervaart/N246 aan de overkant werd zij door de twee mannen vastgepakt. Het slachtoffer werd aangerand, waarna de twee mannen er weer op de fiets vandoor zijn gegaan. Ze zijn vertrokken in de richting van Uitgeest.

De politie is doet onderzoek naar het incident en is op zoek naar getuigen. Hierbij wordt onderstaand signalement gedeeld:

Beide mannen hadden een lichte huidskleur, waren rond de 40 jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang. Ze droegen allebei een donkerkleurige trui met capuchon, een zwarte zonnebril en een donkerkleurige broek.

Mocht je informatie hebben, dan kun je contact opnemen met de politie via 0900 – 8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. De politie ontvangt ook graag beelden die in de buurt van het Zwaansmeerpad zijn gemaakt. Beelden van bijvoorbeeld dashcams en deurbelcamera’s kunnen worden geüpload via het tipformulier. Zaaknummer 2023203776.

* In eerste versie plaatsten we op basis van het politiebericht dat de locatie Krommenie zou zijn. Na contact met de politie bleek dit onjuist te zijn. Het incident is gebeurd in Uitgeest, net over de grens met Krommenie. Het is grensgebied tussen gemeente Zaanstad (Krommenie) en gemeente Uitgeest.

De Markervaart ligt langs de N246, aan de linkerkant (west) van de Vaart ligt het Zwaansmeerpad)

Tekst en foto: De Orkaan redactie, Bron: website politie.