Hele maand december: vuurwerk op Gedempte Gracht

Zaanstad gaat een tijdelijke standplaatsvergunning verlenen voor vuurwerkpromotie op de Gedempte Gracht tegenover het Rozenhof.

De promotie “voor de verkoop van vuurwerk d.m.v. van het uitdelen van folders en het plaatsen van een led scherm” zal de gehele maand december plaatsvinden (behalve op 6 en 7 december).

Wie het niet eens is met dit besluit kan t/m 8 januari 2019 bezwaar maken… (daarna, dus ruim na afloop van de promotie, zal daarop worden gereageerd…).

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Sjoerd Klarenbeek

  Waar en hoe kan men bezwaar maken?

 • Eduard

  De humor ligt niet alleen op straat maar in het Gemeentehuis wordt de humor iedere dag weer uitgevonden. Vuur eronder en de lucht in voor een frisse neus, misschien helpt dat. Wat een jojo’s.

 • durk

  Ze doen moeizame stapjes voor een beter klimaat e.d………..
  Maar maken zich met 1…….7 klapper compleet belachelijk !!!

 • Geen oliebollen, wel vuurwerk. Wie het snapt mag het zeggen. Er zal toch wel een logica achter zitten, zou fijn zijn als de gemeente daar helderheid in zou geven

 • Ricardo

  Onbegrijpelijk. Net als dat de gemeente meewerkt aan de vuurwerkdemonstratie ter bevordering van de verkoop van vuurwerk op 23 december in het park (burgmeester in het Veldpark).
  Waanzin. Wat is nu in vredesnaam het vuurwerk beleid van de gemeente? Zo veel mogelijk vuurwerk verkoop? en zo veel mogelijk afsteken?

 • maria

  Leuk die ene maand per jaar moet dat kunnen, maar we zijn weer in azijnzeikstad waar weer geklaagd moet worden.Ik ben voor Gemeente Zaanstad

 • Paul

  Ik vind het ook onzinnig. Vuurwerk op oudjaarsdag prima, vuurwerkverkoop het hele jaar door ook prima wat mij betreft, maar een evenement toestaan met een vuurwerkshow om slechts de verkoop van vuurwerk te stimuleren vind ik onzin. Dan zou je ook voor ieder verjaardagsfeestje met vuurwerk vergunning moeten afgeven.

 • hans van loo

  Wel graag een reactie die de redactie wel welgevallig is.

 • Gre luttik

  Vuurwerk op een groot LEDscherm, zonder herrie. Op oudejaarsavond in iedere wijk vier schermen. ZNSTD geeft iedereen nog een glas champagne erbij. Dan kan iedereen genieten. Lekker voordelig voor de portemonnee. Maar dit zal wel toekomstmuziek zijn.

 • Sjoerd Klarenbeek

  Ik heb bezwaar gemaakt, maar ben vandaag gebeld door een jurist van de gemeente. Mijn bezwaar zal ontvankelijk verklaard worden omdat het gevaarlijke en schadelijke aspect van het aangeprezen product kennelijk geen juridische basis is om zo’n vergunning te weigeren. Omdat ik geen geld en tijd wil verspillen aan een zitting heb ik mijn bezwaar ingetrokken. Wel ben ik gewezen op de mogelijkheid van een bewonersinitiatief voor een vuurwerkvrije straat/buurt, maar dat heeft geen enkele juridische waarde en wordt niet gehandhaafd. Tijd voor een gesprekje met de wethouder of burgemeester? Of zijn zelfs zij machteloos?

 • Ricardo

  Inderdaad, hoogste tijd voor een gesprek met de burgemeester over het vuurwerkbeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *