Help! Dorcas zoekt plek (best groot)

Om heel even eerlijk te zijn: wij ontdekten de winkel aan de Behoudenhaven/Westzijde net pas. En we kochten er direct een prachtige 80’er jaren design-salontafel voor vijftien eurootjes.

Per 1 januari moet de winkel dicht.

Dorcas is goed. Minstens trippel-goed: in de zaak wordt tweedehands spul verkocht (duurzaam!), de opbrengst gaat naar goede doelen en er werken mensen met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’.* 

Nu dreigen ze dakloos te worden omdat er andere plannen zijn voor het pand waarin ze zitten. Wat ze geven is onbetaalbaar, maar wat ze vragen is best veel: 

‘Als bestuur zijn we op zoek naar een andere ruimte om de winkel te kunnen doorzetten. Momenteel hebben we ca 1000 m2 in gebruik. Dat is variabel maar bij voorkeur zou het een ruimte moeten zijn van meer dan 800 m2.’ 

We gaan duimen dat het lukt en hopen met een positieve update te kunnen komen.

Mocht je iets weten of een plek hebben mail dan naar bestuur-zaandam@dorcas.nl.

Omdat de winkel per 1 januari dicht gaat, nemen ze vanaf 15 oktober geen nieuwe (=oude) spullen meer aan.

* Zou niet kloppen volgens een van de medewerkers (zie reacties)

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Jan Vos

  lege school panneroodstraat

 • Ik vind Dorcas een SUPER optie heb er in Twente vaak geweldige dingen vandaan gehaald voor een hele goede prijs ❗️❗️❗️👍👍
  Laat ze maar komen, ik hoop wel dat de prijzen niet de pan uitrijzen zoals Het Goed en Noppes de laatste tijd…🥺🥺😢😢❗️

 • Johan Prins

  Rozenhof…

  • Jenny Wilsdorf

   Goed idee!!!

   • Alexandra Besuijen

    Hoi, lief deze oproep, maar ik werk zelf bij Dorcas als vrijwilliger en bij ons werken geen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De meesten van ons zijn gepensioneerd, maar werken nog steeds graag door. Misschien even rechtzetten?

 • Nicolette van Huib

  bij Dorcas werken geen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt maar vrijwilligers. De opbrengsten gaan naar projecten voor de allerarmsten in het buitenland. De ingebrachte spullen worden met veel aandacht en zorg gepoetst, opgeknapt en voor weinig verkocht. Zij verdienen absoluut een mooi plekje in de streek.

 • hans valk

  wat doe we met Noot als we in nood zitten. ze komen niet op tijd van de afspraak en halen meerdere mensen op zodat we te laat op onze afspraken. Gemeente Zaanstad we zijn zeer ongelukkig met uw switch van vervoerder. dat moet weer als voor heen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *