Dorcas keert terug in Zaandam. De kringloopwinkel op christelijke grondslag zat tot december 2022 aan de Westzijde in de voormalige Lidl-winkel.

Die kringloop-winkel komt aan de Paltrokstraat 17, waar eerder de Super-garage zat. Op de ramen zijn al Dorcas-posters aangebracht, binnen wordt verbouwd en op de website van Dorcas staat dat Zaandam ‘binnenkort’ open gaat (en ze zoeken nog vrijwilligers).

Voorzitter van Dorcas Zaandam, Otto Ferf Jentink, zegt tegen De Orkaan dat hij verwacht half november open te gaan.

Super Auto’s (in- en verkoop gebruikte auto’s) is ongeveer 10 jaar geleden in het pand getrokken. Eind december 2022 is Paltrokstraat 7 voor € 1,3 miljoen verkocht. Het gebied wordt getransformeerd naar een woon/werkgebied met veel nieuwe woningbouw. Voordat Super erin kwam, zaten Citroën-dealers Bakker, Knap en Willem Wessel in het pand.

Eind 2019 trok Dorcas (“We geloven in de kracht van God. En daarom geloven we in de kracht van mensen.”) in de oude Lidl aan de Westzijde. Eind 2022 moesten ze er weer uit. Aan Westzijde 59 kwam in maart van dit jaar Medikamente Die Grenze.

Lees ook:

Door Piet Bakker. Extra bronnen: mailwisseling met Dorcas, gemeentearchief, eerder nieuws op De Orkaan, foto boven: De Orkaan (september 2023), onder: Jan Leguijt (september 2023).