Het oudste adresboek dat wij vonden in ons onvolprezen gemeentearchief is 136 jaar oud. In 1882 was het telefoonnummer van een der over-opa’s 393 (we hebben voor de zekerheid gebeld, maar hij nam niet op).

Dit jaar is het afgelopen met de papieren telefoongidsen: uitgever DTG zal afsluiten met een speciale editie (een ‘bewaarexemplaar’) en verder de zoekende mens online bedienen.

Eind goed al goed zou je denken… maar niks is minder waar! Naar aanleiding van het nieuws bekeken de archivarissen de telefoonboekencollectie en ze kwamen er tot hun schrik achter dat die niet compleet is! En dát kan niet gebeuren!

Oproep!

We zijn op zoek naar Telefoongidsen van 2014 t/m 2017!

En… alsof dat niet genoeg is, blijkt ook de GOUDEN GIDSEN-verzameling incompleet! Daarvan wordt gemist:

GOUDEN GIDS van 2010 t/m 2017

Mocht jij in het bezit zijn van (een van deze) exemplaren? Breng ze dan langs bij het archief aan Stadhuisplein 100. Dankbaarheid zal je deel zijn! (Open dinsdag tot en met donderdag van 08.30 uur t/m 16.00 uur).

Ps. Op de foto boven en hieronder – ook weer uit het archief – onder zie je VVD-wethouder Berkhout (tevens bekend van de Poepdoos) die een telefoon 

En nu we het toch over telefoonboeken hebben… hebben we ooit gemeld dat Gerard Du Prie (inmiddels een jaar of 80) onze absolute held is? Kijk de hele uitzending, of ga door naar het onderdeel Telefoonboeken scheuren op minuut 17!