Help! Red mijn Zaanstreek!

Het eens zo levendige dorpsplein van ZNSTD, Mijn Zaanstreek, ligt er wat verloren bij. Er strijdt een handjevol mensen van het eerste uur dapper om de sfeer van weleer vast te houden. Iedereen is druk, dus het kan weer aantrekken…

Maar… dan moet er wel een beetje geld komen en misschien iets meer trekkracht. En snel ook. Het bestuur dreigt de stekker eruit te trekken!

Het begon zo strijdvaardig in 2012. De gemeente die het initiatief nam voor dit digitale plein wilde ermee stoppen. No way! Riepen Siem van Westen, Wim Stoter en Ben Rijks -onder barre omstandigheden- in koor: “In een vergadering in een koude schuur waren we het er snel over eens dat ging niet gebeuren!”

Zij richtten een stichting op, vormden het bestuur en zetten de boel saamhorig voort: “Als één van de bestuursleden het even niet meer zag zitten dan trokken de anderen hem wel over de streep en gingen wij samen verder.”

Helaas is de rek er nu een beetje uit: “Wij zien de animo voor de site nu sterk teruglopen en zijn zelf ook niet meer gemotiveerd om door te gaan.” Er zijn anno nu nog slecht 20 mensen actief op de site.

Er is echter één kans: “De enigs(t)e mogelijkheid door te gaan zou zijn als er bedrijven of particulieren op staan die het hostingbedrag op brengen.”

Daarom de oproep: mensen, kom naar de site, bekijk de foto’s, plaats je foto’s, filmpjes, verhalen en geef inspiratie, motivatie wat geld. Met zo’n 750 euro per jaar lijkt Onze Zaanstreek gered!

 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Daan

    Wel triest als je leest over 2,1 miljoen dat aan consultancy, busineslunches en meetings voor House of Food opgegaan is dat dan 750 euro voor een website, die echt wereldwijd van Australië tot Scandinavië bekeken wordt, een brug te ver blijkt.
    Meer dan 20.000 foto’s van onze streek zullen in rook op gaan. jammer,jammer,j….

  • BEN

    Als een bedrijf het overneemt is het bedrag minder, doordat wij een zakelijke rekening hadden waren wij al 200 euro aan de bank kwijt.
    Bedrijven hebben die zakelijke rekening al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *