Herfstvakantie, wat te doen? Veel!

Molens, treinen of films kijken? Een sprookjesbos of museum bezoeken? Sporten en spelletjes? Een kastanjelab? Koken? Halloween? Walvissen?

Wij maakten een overzicht, vooral van activiteiten voor kinderen en jongeren.

Sprookjestuin

Aanstaande zondag begint de Sprookjestuin op de heemtuin. Dit jaar is reserveren verplicht. Dat kan via: https://evenementen.znmc.nl/ De sprookjestuin duurt van zondag t/m vrijdag.

Zaanse Herfst Experience

Van maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober presenteert Sportbedrijf Zaanstad samen met andere organisaties de Zaanse Herfst Experience voor de jeugd tot 17 jaar, de allerkleinsten vanaf 3 jaar en ook voor kinderen met een beperking. Tijdens deze midweek zijn er allerlei gratis indoor en outdoor activiteiten op het gebied van sport, spel, cultuur en lifestyle.

Voor het hele programma van de Zaanse Herfst Experience kijk op: www.zaanse-experience.nl

Sociale Wijkteams

Team Jongerenwerk van de Sociale Wijkteams Poelenburg, Peldersveld en Hoornseveld, Rosmolenwijk en Zaandam Zuid sluit aan met activiteiten voor kinderen uit groep 7/8 en eersteklassers op woensdag 20 oktober en donderdag 21 oktober tussen 13.00 uur en 16.00 uur bij Sporthal Zaanstad-Zuid.

Netflix & Dine

Daarnaast organiseren de Jongerenwerkers Netflix & Dine (film kijken en koken) voor de jeugd tussen 12 en 18 jaar op dinsdag 19 oktober van 16.00 uur tot 20.00 uur in Buurtcentrum de Poelenburcht, waarvoor je je kunt aanmelden via t.hanser@swt.zaanstad.nl. Jongerenwerk: www.instagram.com/swt_jongerenwerk.

Zaans Museum

Tijdens de herfstvakantie doe je de leukste activiteiten in het Zaans Museum. Ontdek alles over chocolade, maak een vaartocht in de Kalverpolder of ga mee met een rondleiding over het spannende Hembrugterrein. Alle activiteiten zijn te boeken via zaansmuseum.nl.

Molenmuseum

Tijdens de herfstvakantie in het Molenmuseum (Kalverringdijk 30) de film “Op je klompen naar je werk” over kinderarbeid van vroeger met een speurtocht door het museum. Ook speciale rondleidingen door drie eeuwen molengeschiedenis: 17, 19, 21, 22 en 24 oktober om 14.00 en 15.15 uur

Films

Check ook het programma van De Fabriek voor de kinderfilms van komende week.

Hemlab

Bij het Hemlab een kastanjelab (o.a. inkt maken) en flipperkast ontwerpen.

Halloween

Op de Stadsboerderij dit jaar weer Halloween is op woensdag 22 t/m vrijdag 22 oktober.

Natuurmuseum

Walvisdag in het Natuurmuseum (24 oktober): fossiele botten van walvissen schoonmaken en prepareren

Treinen

Modelspoorgroep De Nieuwe Waterweg’ maken modelspoor in de schaal H0. De baan is te bekijken (ook leuk voor opa’s) op 23 en 24 oktober in de gymzaal De Greep, hoek Leverkruidweg – Perzikkruidweg, Kogerveld, Zaandam.
Onze openingstijden zijn zaterdag van 11 tot 17 uur en zondag van 11 tot 16 uur.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *