Herstel! Uitslag Grote Zaanse Geschiedenisquiz klopte niet

Bij een foute Bingo moet je een liedje zingen. Maar wat de consequentie is van de verkeerde uitslag van de Grote Zaanse Geschiedenisquiz weten we nog niet. Het komende jaar gaan we erop broeden (tips zijn welkom).

Aan het eind van de relatief harmonieus verlopen quiz, werden er handen opgestoken en protesten gemompeld. De organisatie stapte eroverheen en beloofde de boel nog eens goed onder de loep te nemen. Aldus gebeurde met als resultaat… een nieuwe Top Drie! 

‘We feliciteren de Zaanse Molenaars, die gestegen zijn naar de derde plaats. We zullen ervoor zorgen dat ze hun welverdiende prijs alsnog krijgen.’ 

Helaas schuiven De Schrijvertjes door naar de vierde plek. Maar:

‘Ze mogen hun derde prijs natuurlijk gewoon houden, ze leveren alleen hun derde plaats in.’

De schuld van de verkeerde uitslag wordt gelegd bij ‘een bug in het spreadsheet waarmee we de uitslagen berekenen.’ Normaal zouden we ons daar niet zondermeer bij neerleggen, maar omdat we ietwat betrokken zijn bij de organisatie, balen we gewoon blind van die vervelende bug. 


Update: om te voorkomen dat we een WOB-verzoek aan ons broek krijgen (zie de reactie van de heer Zwikker) plaatsen we hieronder de definitieve uitslag:


Voor het betere nagenieten: quizfotograaf René Bont heeft mooie foto’s gemaakt van de avond. Via deze link zijn ze te bekijken. 

Ook staat de live-registratie van de quiz nog online. Je moet wel even doorscrollen naar 30 minuten, want dan begint het feest pas: 

OEN

Naast de Grote Zaanse Geschiedenisquiz is er nog een quiz om rekening mee te houden: de OEN (Orkaans Eindejaars Nieuwsquiz). Vorig jaar ging de OEN niet door omdat we juist het live-aspect belangrijk vinden. Dit jaar gaan we d’r weer voor! De eerste teams hebben zich al (pre) aangemeld. Als je ook mee wil spelen: we spelen de quiz traditioneel op der derde dinsdag van december in Café de Fabriek. Een team bestaat maximaal uit vijf personen. 

Je deelname is gratis, wel vragen we je om je beste beentje voor te zetten, (alcoholische) versnaperingen niet te schuwen, en een stralend humeur mee te nemen. Je hoeft niet tegen je verlies te kunnen (als je weet dat je gaat winnen). Mail naar info@deorkaan.nl om verzekerd te zijn van een plek. 

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Siem van Westen

  Als de fout in de sheets zat heeft dit dus gevolgen voor iedereen!
  Er is dus een andere rangschikking ontstaan die ik/ we graag zouden zien.
  Niet omdat mijn team dan zou winnen maar wel zo duidelijk.

 • Piet Zwikker

  Waarom de einduitslag niet hier vermeld ? Is toch geen geheim ? Als het een overheidsaangelegenheid was zou er een wob verzoek ingediend kunnen worden.

 • S. Meijn

  Een simpel vraagje, na enige informatie. Waarom zijn wij de oudheidkamer Oostzaan biet uitgenodigd voor deze Grote Zaanse Geschiedenisquiz Terwijl wij voorgaande jaren wel uitgenodigd waren.

  • De Orkaan

   Er is op verschillende kanalen aandacht gegeven aan het feit dat de inschrijving begon. Er was plaats voor 20 teams en die plekken waren vrij snel bezet. Niet alleen Oostzaan ontbrak dit jaar, ook Monumenten Spreken en De Orkaan(!) piesten naast de pot.
   Oostzaan is welkom bij de OEN (Orkaans Eindejaars Nieuwsquiz). Die wordt de derde dinsdag van december gespeeld in De Fabriek (er is nog plaats voor 9 teams).

  • Aanvullend op wat De Orkaan al schrijft: de organisatie besloot een aantal jaren geleden af te stappen van het op voorhand uitnodigen van de teams die het jaar daarvoor hadden meegespeeld. Dit hebben we destijds gemeld aan alle betrokken teamcaptains. Het was gewoon nodig de inschrijving anders te doen, om iedere Zaanse club de gelegenheid te geven mee te kunnen spelen. Zo konden wij dit jaar 3 nieuwe teams welkom heten.
   Voor de Grote Zaanse Geschiedenisquiz start elk jaar op 1 juni de inschrijving. Dus tip: schrijf het als jaarlijks terugkerend actiepunt in je agenda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *