‘Het aanbidden van Louis Claus’, romandebuut Helena Hoogenkamp

De van oorsprong Zaandamse Helena Hoogenkamp (1986) brengt deze zomer haar eerste roman, ‘Het aanbidden van Louis Claus’, uit bij de Amsterdamse uitgever De Bezige Bij.

Het debuut is volgens de uitgever “doortrokken van begeerte, droefheid en seksualiteit. Een symfonie van gesprekken en dromen, een poëtisch en licht verhaal over liefde en rouw.”

Hoogenkamp schreef al tien toneelstukken en droeg poëzie voor op Lowlands, de Parade en Oerol. Ze schrijft voor de VPRO Gids, Metropolis M, Theatermaker en De Internet Gids. Haar werk werd bekroond met de El Hizjra Literatuurprijs, genomineerd voor de ITs RO Theater Award en geselecteerd voor Women Playwrights International Stockholm en Interplay Europe Madrid. In 2015 verscheen haar novelle Kleine zeemeermin, per ongeluk dood bij Wintertuin Uitgeverij. Het aanbidden van Louis Claus is haar debuutroman.

De verwachte verschijningsdatum is 27 augustus 2020, het boek kan nu al bij de uitgever worden gereserveerd. Foto Stephan Vanfleteren.

Hoogenkamp Helena - © Stephan Vanfleteren copy

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Annemieke Martinus Claus

    Mag ik vragen hoe u aan de naam Louis Claus komt. Louis Claus is mijn broer die dit jaar 10 jaar geleden is overleden en morgen 4 april 59 jaar zou zijn geworden. Zijn naam is bekend door o.a. de Louis Claus trofee. Hij was een bekende Nijmeegse uitbater/barista van zijn café De Blonde Pater. We zijn als familie natuurlijk verbaasd over de titel.

    In afwachting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *